Kvinne (76) utsatt for grov vold i eget hjem

Vi har gode tekniske og taktiske spor, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 76 år gammel kvinne ligger alvorlig skadd på Sykehuset Østfold i Fredrikstad etter å ha blitt påført grov vold i sitt eget hjem i Sponvika utenfor Halden natt til i dag.

- Kvinnen har blitt påført store skader. Hun er til kontinuerlig behandling, og er stabil akkurat nå, men det er snakk om en gammel dame, sier Terje Marstad, operasjonsleder i Østfold politidistrikt, til Dagbladet.

- Dette er en veldig alvorlig sak, understreker han.

Volden beskrives som svært grov og omfattende.

- Vi ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags skader fornærmede har, eller spekulere i hendelsesforløp og motiv, i det stadiet i etterforskningen vi er akkurat nå. Alle muligheter holdes åpne, sier politiadvokat Mohsen Latif i Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Ønsker tips Ifølge Halden Arbeiderblad har politiet sperret av området rundt kvinnes hus, og aksjonert mot et annet hus i samme område.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 08.49 i morges, og ønsker nå opplysninger fra publikum som kan ha sett noe eller har vært i området i natt og i morgentimene før politiet kom til stedet.

- Vi har allerede gjort en rekke vitneavhør, og har noe spesielt i kikkerten, men ønsker flere tips fra publikum, sier operasjonsleder Marstad. 

Han ønsker ikke å gå inn på hva som har kommet fram i avhør, eller en beskrivelse av en eventuell antatt gjeningsmann.

Store ressurser Kriminalteknikere fra Østfold politidistrikt har siden mandag morgen arbeidet ved det antatte åstedet i kvinnens hus i Sponvika, opplyser politiet.

Store ressurser, både operativt og etterforskningsmessig, er satt inn i saken.

- Vi har gode tekniske og taktiske spor, og vi følger opp disse med en bred og omfattende teknisk og taktisk etterforskning, sier politiadvokat Latif.

Ifølge nrk.no er kvinnen enke og bodde alene i huset.

Politiet ber om at personer som kan ha sett noe som kan settes i sammenheng med hendelsen tar kontakt på telefon 02800.