FUNNET:  Marie Carida Roman (84) var sterkt medtatt etter ti døgn under ruinene av familiens hus. FOTO: AP/SCANPIX.
FUNNET: Marie Carida Roman (84) var sterkt medtatt etter ti døgn under ruinene av familiens hus. FOTO: AP/SCANPIX.Vis mer

Kvinne (84) og mann (22) funnet i live etter ti døgn

De offisielle tallene fra Haiti: 111.499 døde - 193.000 skadde - 609.000 hjemløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ti døgn etter at jordskjelvtragedien rammet Haiti, ble to mennesker gravd levende fram fra ruinene i hovedstaden Port-au-Prince fredag. Da var det to døgn siden noen var funnet i live sist. To barn ble funnet onsdag.

De to siste overlevende er en 22 år gammel mann og 84 år gamle Marie Carida Roman. 22-åringen ble gravd fram av en israelske redningsmannskaper under en ruinhaug nær det ødelagte presidentpalasset.

Mannen er kraftig dehydrert, men er i bedring og vil trolig klare seg, ifølge israelsk helsepersonell som behandler 22-åringen i et feltsykehus.

Legene har imidlertid lite håp om at den 84 år gamle kvinnen vil overleve påkjenningene.

- Hun har store bruddskader i brystet, er veldig svak og angrepet av mark, opplyser en amerikansk lege til nyhetsbyrået AFP.

Hørte ropDet var kvinnens sønn som hørte rop fra moren torsdag under resten av familiens sammenraste hus.  Med hendene greide familien å grave fram den sterkt medtatte kvinnen i løpet av et døgn.

Haitis innenriksminister har i natt oppdatert de offisielle tallene over ofre etter den verste jordskjelvkatastrofen noen gang som har rammet Karibia.

111.499 mennesker er nå registrert døde.
193.00 er skadd.
Minst 609.000 er hjemløse, de heldigste har fått plass i de rundt 600 teltleirene i Port-au-Prinec