Kvinne (84) omkom i frontkollisjon på E18

Sønnen (53) ble sittende fastklemt.

KRAFTIG SAMMENSTØT: De to personbilene er totalskadd etter frontkollisjonen. Foto: PEDER GJERSØE
KRAFTIG SAMMENSTØT: De to personbilene er totalskadd etter frontkollisjonen. Foto: PEDER GJERSØEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Én person omkom og to ble skadd i en frontkollisjon på E18 nord for Sandefjord i ettermiddag. Det ble full stopp på den tett trafikkerte veien som følge av ulykken.

- Meldingen kom inn klokka 17.10. Jeg kan bekrefte at en eldre kvinne på 84 år omkom i kollisjonen, opplyser operasjonsleder Jan Birger Raastad ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge politimannen var den omkomne kvinnen passasjer i den ene bilen, der føreren, den 53-årige sønnen, ble sittende fastklemt.

- Han ble til slutt fløyet til Ullevål universitetssykehus i Oslo, mens føreren av den andre bilen, en yngre kvinne, ble fraktet til Sykehuset i Vestfold (i Tønsberg, red.anm.) med lettere skader, forteller Raastad.

Ifølge Ullevål har 53-åringen pådratt seg lettere bruddskader og ligger til observasjon.

Alle de tre involverte er fra Tønsberg, opplyser Raastad. Samtlige av de nære pårørende er seint i kveld varslet.

Det er foreløpig ikke på det rene hvem som hadde skyld i ulykken. Vegvesenets ulykkeskommisjon har vært på stedet og foretatt undersøkelser, men resultater foreligger ikke ennå.

Det er tofelts vei på ulykkesstedet, og ifølge Raastad er det heller ikke midtdeler på strekningen. Det har imidlertid ikke snødd eller regnet i området i dag, og føret skal være bra.

Trafikken ble dirigert rundt ulykkesstedet via gamle E18 (Raveien), før veien åpnet igjen i 20-tida.