Kvinne (87) døde etter å ha fått metadon ved en feil

Skulle gis til narkoman hun delte rom med.

FIKK METADON: En 87 år gammel kvinne fikk metadon som var tiltenkt en narkoman hun delte rom med på Haukeland universitetsykehus. Foto: Paul S. Amundsen
FIKK METADON: En 87 år gammel kvinne fikk metadon som var tiltenkt en narkoman hun delte rom med på Haukeland universitetsykehus. Foto: Paul S. AmundsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 87 år gammel kvinne som var innlagt ved Haukeland Universitetssykehus døde etter å ha fått metadon som var tiltenkt en annen pasient, melder bt.no.

Kvinnen ble gitt motgift for metadonen, som var tiltenkt en narkoman hun delte rom med.

- Det jeg kan si er at vi har mottatt melding om dette fra sykehuset og skal nå se på saken før vi kommer fram til en konklusjon. Foreløpig vet vi ikke om det er noen sammenheng mellom dødsfallet og metadondosen, sier fylkeslege Helga Arianson til Dagbladet.

140 mg - Saken er meldt til fylkeslegen og det vil være feil av meg å si noe mer, sier seksjonsoverlege Øystein Fløtten til bt.no.

Han vil ikke kommentere om det kan være noen sammenheng mellom feilmedisineringen og dødsfallet. Den 87 år gamle kvinnen fikk 140 mg metadon i flytende form.

- Så langt vi har klart å bringe på det rene var dette en menneskelig feil, sier Fløtten til bt.no.

Lungebetennelse 87-åringen var innlagt på sykehuset på grunn av en lungebetennelse.

Da Bergens Tidene skrev om feilmedisineringen 23. mai sa Fløtten at kvinnen var i gradvis bedring, men fortsatt trengte behandling etter hendelsen.

- Vedkommende er naturligvis lei for det som er skjedd, sa Fløtten om sykepleieren som gjorde feilen.