Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (87) gikk løs på tyv med paraply

Får ros av politiet.

FLERE HENDELSER: På grunn av flere liknende hendelser har det blitt hengt opp plakater der folk bes være oppmerksom på fremmede som kontakter eldre eller kvinner med barnevogner i området. Foto: Peter Kjelsberg Bakke
FLERE HENDELSER: På grunn av flere liknende hendelser har det blitt hengt opp plakater der folk bes være oppmerksom på fremmede som kontakter eldre eller kvinner med barnevogner i området. Foto: Peter Kjelsberg Bakke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 10:57 i dag fikk politiet en melding om en episode ved Ullevål Hageby Seinorsenter. En eldre kvinne hadde møtt en pågående ung kvinne som ville gi henne et gullsmykke, ifølge politiet med en hensikt om å lure til seg noe fra 87-åringen.

- Den unge kvinnen kom mot henne med et halskjede og sa «dette skal du få». Den eldre kvinnen var handlekraftig, og skjønte at noe var feil, sier Sven Martin Ege ved politiet i Oslo.

Slo med paraply 87-åringen tok paraplyen hun hadde for hånden og begynte å slå kvinnen med gullkjedet.

- Til slutt rømte den unge kvinnen i en bil sammen med en mann. De fikk ikke med seg noe, sier Ege.

Han forteller at politiet i den siste tiden har fått meldinger om flere saker der gjerningspersonen handler på liknende måte, spesielt i området rundt Rikshospitalet og Nordberg i Oslo.

- De tar kontakt med eldre mennesker, og vil gi dem noe. I andre tilfeller har de kart og spør om veien. Det de ønsker er å få tatt noe av verdi fra den personen de tar kontakt med, sier Ege.

87-åringen ble ikke skadd, og hun blir ivaretatt av de ansatte ved seniorsenteret. Ege roser den eldre kvinnens handlekraft.

- Det som er bra her er at kvinnen ante at det var noe rart ved henvendelsen, og handlet ut i fra det, sier Ege.

Vil ha tips Han oppfordrer publikum til å være oppmerksom på at slikt kan skje på gata.

- Hvis noe høres for godt ut til å være sant, så er det det. Vær hyggelig mot folk, men vær oppmerksom hvis noen blir for nærgående, og pass på verdisaker og vesker, sier Ege.

Gjerningskvinnen ble beskrevet som en ung pike, mellom 20 og 25 år, slank og med mørkblondt hår. Hun er rundt 165-170 cm høy og hadde på seg en kjole med flerfarget småmønster. Hun snakket gebrokkent norsk.

Bilen hun forsvant i var en mørkeblå BMW.

Politiet har oppretet sak på forsøk på grovt tyveri, og saken vil bli etterforsket av Majorstuen politistasjon.

Om du har tips til politiet, så kan du ringe dem på telefon 02800.

LAPPER: Ved seniorsenteret er det hengt opp lapper der man bes være oppmerksom på tyver. Foto: Peter Kjelsberg Bakke
LAPPER: Ved seniorsenteret er det hengt opp lapper der man bes være oppmerksom på tyver. Foto: Peter Kjelsberg Bakke Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media