Kvinne (88) slått ned og ranet for 10 000 kroner

Politiet tror eldreranere spanet på minibanken i Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 88 år gamle kvinnen tok ut 10.000 kroner tirsdag ettermiddag. Minutter senere hadde ranere slått henne ned og stukket av med pengene.

En av to mistenkte gjerningsmenn var fortsatt på frifot onsdag ettermiddag, rundt ett døgn etter at en 88 år gamle kvinne ble ranet i Teatergata i Lillestrøm. Politiet bekrefter overfor NTB at ransutbyttet på minst 10.000 kroner fortsatt var på avveie.

- Vi mistenker at gjerningspersonene kan ha oppholdt seg i eller rundt banklokalet for å følge med på folk som tok ut større kontantbeløp, forteller politioverbetjent John Inge Bråthen ved Lillestrøm politistasjon til rb.no.

En yngre mann fra Skedsmo ble pågrepet relativt kort tid etter ranet på bakgrunn av vitnebeskrivelser. Etterforskerne har en formening om hvem den andre gjerningsmannen er, ifølge politiførstebetjent Jan Runar Olberg i Romerike politidistrikt.

- Vi har fått klare indikasjoner på hvem personen er, så vi får se hvor lang tid det tar før vi får tak i vedkommende, sier han til NTB. Olberg vil ikke gi noen ytterligere detaljer om de to gjerningsmennene, annet enn at det dreier som om «to yngre menn» som er hjemmehørende i distriktet.

Mest sannsynlig blir den pågrepne begjært varetektsfengslet. Den endelige beslutningen blir tatt torsdag morgen.

(NTB)