Kvinne (89) våknet av innbruddstyv i huset. Da tok sønnen affære

Lite velkomment besøk på Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 89 år gammel kvinne fra Stord våknet tidlig fredag morgen til en ubehagelig overraskelse: Det var en innbruddstyv inne i leiligheten hennes.

Uklar telefonsamtale

Kvinnen varslet AMK, men det var litt vanskelig for dem å få tak i hva som skjedde.

- De måtte høre på samtalen flere ganger, og de hadde også forsøkt å ringe opp igjen uten å få svar. De mente at de hørte en dame som sa noe sånn som «hva gjør du her?» Det bor en 89 år gammel dame på adressen, så da skjønte vi at vi måtte kaste oss rundt, sier operasjonsleder ved Sør-Vest polidistrikt Håkon Tornes, til Dagbladet.

89-åringen hadde også varslet sønnen om den lite velkomne «gjesten», og han oppfattet raskt at det var snakk om et innbrudd.

- Da politiet kom var sønnen der. Han hadde forfulgt en person, pågrepet ham og holdt ham igjen til politiet kom, forteller Tornes.

- Hva tenker dere om sønnens innsats?

- Jeg synes den var bra. Det er jo selvfølgelig en liten risiko med å gjøre sånn, men du blir jo fokusert på å stoppe vedkommende.

Oppskaket

Innbruddstyven, en 36-åring som beskrives som godt kjent av politiet, hadde rasket med seg gjenstander av relativt liten verdi.

Han var også i besittelse av narkotika.

Det var ingen konfrontasjon mellom kvinnen og innbruddstyven, men 89-åringen var naturlig nok noe oppskaket som følge av den ubehagelige opplevelsen.

- Det er en forholdsvis stygg sak, sier Tornes.

Kvinnen fikk tilbud om hjelp fra helsevesenet.

- Men det var godt nok med sønnen, avslutter Tornes.