Kvinne (91) sparte opp penger for å leve sine siste dager i luksus - fikk ikke sette dem i banken

Døde i løpet av rettsprosessen i Sverige. 

SVENSKE PENGER: Kvinnen som sparte penger ved å legge unna sedler gjennom et langt liv, fikk trolig ikke stor glede av dem. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix. 
SVENSKE PENGER: Kvinnen som sparte penger ved å legge unna sedler gjennom et langt liv, fikk trolig ikke stor glede av dem. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva skjer hvis du sparer og sparer gjennom livet - uten å sette pengene i banken?Den 91 år gamle svenske kvinnen hadde gjort nettopp det, men fikk ikke lov til å løse inn pengene i banken da hun til slutt bestemte seg for å bruke de 108 000 kronene hun hadde spart til luksus på livets siste dager.

Det er Aftonbladet som omtaler den spesielle saken, hvor kvinnen først har fått avslag fra den svenske Riksbanken og deretter tapte klagesaken i den svenske Förvaltningsrätten.

Problemet? Kvinnen hadde ikke kvittering som viste hvor pengene kom fra. Da møtte hun ingen nåde fra sentralbankens side, noe hun selv syntes var urettferdig:- Jag er ikke kriminell og står ikke i strafferegisteret, skrev hun i klagen til Forvältningsrätten i Sverige.

Døde i rettsprosessen

Argumentet hjalp imidlertid ikke 91-åringen, som ifølge den svenske avisa døde i løpet av rettsprosessen.

- Vi tar ikke hensyn til alder, og har dette systemet med kvitteringer uansett hvor gammel man er, sier Ulrika Sandell ved Forvaltningsrätten til Aftonbladet.

- Om man sparer penger på denne måten er det jo umulig å bevise hvor de er fra?, spør avisas journalist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer