Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne (96) fralurt bankkort og 18 000 kroner

I dag forsvant «hyggelig mann» med nytt bankkort fra eldre på Romerike.

 MED STJÅLET KORT:  Politiet fant raskt ut hvilken minibank på Jessheim der den 96 år gamle kvinnens bankkort var brukt. Men overvåkningskamerat var dødt. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
MED STJÅLET KORT: Politiet fant raskt ut hvilken minibank på Jessheim der den 96 år gamle kvinnens bankkort var brukt. Men overvåkningskamerat var dødt. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I formiddag ble en eldre person på Skedsmokorset fralurt bankkortet sitt av en hyggelig, men falsk tv-reparatør.

I går var også en eldresvindler i aksjon på Romerike. En 96 år gammmel kvinne ble fralurt bankkort ved hjemmebesøk i området ved Døli skole, og en «hyggelig mann» greide å få ut kontanter og varer for 18.000 kroner på Jessheim Storsenter i går kveld før kontoen ble sperret.

«Vi vil informere om at vi har mottatt flere meldinger om bedrageri. I formiddag en hyggelig tv-reparatør som låner bankkort og forsvinner med dette», melder politiet på Romerike på Twitter klokka 13.17 tirsdag.

- Vi går rett og slett ut med en advarsel til beboere som får ukjente på døra, som utgir seg å være tv-reparatør, fra tv-kabelselskap eller kommunen. Det har vært flere slike tilfelle i distriktet over tid, og det er som regel eldre folk som blir lokalisert som ofre, sier operasjonsleder Jens Peter Braaten i politiet til Dagbladet.

Overvåkningskamera virket ikke
Han har ikke noe holdepunkt for om det kan være samme eldrebedrager som nå tar et påskeraid.

Romerikes Blad omtalte først bedrageriet mot den 96 år gamle kvinnen fra Døli i går. Da oppga den ukjente mannen at han kom fra kommunen da han ringte på.

Banken og politiet fant raskt ut hvilken minibank på Jessheim som var brukt.

Der viste det seg at overvåkningskameraet var ute av drift.

 

Hele Norges coronakart