Kvinne arrestert for skudd mot båt

Politiet i Fredrikstad pågrep i dag en 29-årig kvinne som var involvert i en skyteepisode på Hvaler i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort tid før ble en 31 år gammel mann pågrepet i samme sak.

- Kvinnen ble pågrepet i en sentrumsleilighet i Fredrikstad. På stedet fant politiet også luftgeværet hun skal ha skutt med, forteller vaktsjef Bjørn Aas i Fredrikstad politidistrikt til NTB.

I løpet av i går kveld og natt skal paret ha stjålet tre båter i Fredrikstad-området. Politiet har funnet to av dem.

Tre skudd

Det var ved 21.40-tida lørdag kveld at paret kom kjørende i båt inn i et sund kalt «Fredagshølet».

De to forsøkte å selge en stjålet TV til folk som befant seg i området. Mens salgsvirksomheten pågikk dro en annen båtfører kjensel på båten de førte. Også den var stjålet.

- Båtføreren forsøkte å stenge utløpet til bukta. Paret forsøkte å renne ned båten hans. Da det ikke nyttet, tok kvinnen opp et luftgevær og skjøt tre skudd gjennom førerhuset til båten som stengte veien, opplyser Aas.

Tre båter

Paret stakk av til Øyenkilen der de stjal en 14-fots jolle. Med den kjørte de lengre opp i fjorden, der de tok en 17-fots båt og satte kursen mot Fredrikstad. Der ble mannen pågrepet.

Både mannen og kvinnen er gamle kjenninger av politiet i Fredrikstad. 31-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Siktelsen omfatter trusler med våpen og båttyveri. Hva som vil skje med kvinnen er ennå ikke avklart, sier vaktsjef Bjørn Aas i Fredrikstad politidistrikt til NTB.