Kvinne avhøres om forsvinning

En 21 år gammel kvinne er avhørt etter at et vitne så seks år gamle Kim Eirik Salmela Farstad gå mot huset hennes i går kveld. Kvinnen har status som vitne og er avhørt i Kristiansund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen bor i et hus like ved der sykkelen til seksåringen ble funnet forlatt i går kveld. Politiet har i ettermiddag avhørt kvinnen i Kristiansund fordi det var mest hensiktsmessig og praktisk. Det opplyser politiinspektør Johan Petter Iversen ved Nordmøre politidistrikt til Dagbladet.no

- Hun kan være et sentralt vitne fordi hun er en av de som sist har sett gutten, sier Iversen.

Syklet etter mor

Den seks år gamle gutten forsvant da han skulle sykle etter moren sin som kjørte bil. Moren kom hjem og da sønnen ikke var kommet hjem etter en time ble hun urolig. Hun kjørte tilbake og etter omlag en kilometer fant hun sykkelen til sønnen forlatt.

Søker i kloakken

Letemannskaper har nå gjennomsøkt et område på nærmere seks kvadratkilometer uten at det er funnet spor etter Kim Eirik Salmela Farstad. Elevene ved den videregående skolen på Smøla deltar også i letearbeidet. I kveld gjennomsøkes og tømmes flere septiktanker. I tillegg sjekkes brønner i området, melder Nettavisen.

Sykkelen til seksåringen ble funnet utenfor nabohuset til Harald J. Hannasvik. Der stanser alle spor etter gutten.

-Jeg så gutten gå opp til nabohuset ved 19-tida i går kveld, siden så jeg ikke noe mer til ham, forteller Harald J. Hannasvik (57) til NTB.

I dette huset bor det et søskenpar som er 21 og 26 år gamle. De er i ettermiddag avhørt av politiet som vitner.

Harald J. Hannasvik sier at han la merke til at gutten gikk opp mot nabohuset, som ligger på Råket på Smøla, ca. 100 meter fra hans eget hus. Han satt da og kikket ut stuevinduet sitt.

- Gutten var alene. Han gikk bort til en gammel bil som står utenfor huset. Siden så jeg ham ikke, sier Hannasvik.

Huset der guttens sykkel ble funnet ligger mellom idrettsplassen der seksåringen var og spilte fotball og hjemmet hans. Fra idrettsplassen til hjemmet er det 1,1 kilometer.

FANT SYKKEL: Sykkelen til seksåringen ble funnet utenfor dette huset.