Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne benekter drapsforsøk med musegift

Den 31 år gamle kvinnen mener hun ikke forsøkte å drepe ektemannen med musegift. Fredag starter ankesaken hvor hun håper å bli trodd av juryen.

FORSVARER: Den 31 år gamle kvinnens forsvarer, advokat Hilde Marie Ims. Foto: NTB scanpix
FORSVARER: Den 31 år gamle kvinnens forsvarer, advokat Hilde Marie Ims. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett mente den brasilianske kona forsøkte å drepe den tolv år eldre ektemannen åtte ganger ved å gi ham musegift høsten 2016.

Tingretten fant ingen grunner til ikke å sette straffen lavere enn aktors påstand og dømte henne i november i fjor til fengsel i tolv år. I tillegg ble hun dømt til å betale ektemannen, og faren til sine to barn, en oppreisningserstatning på 250 000 kroner, ikke minst på grunn av de ukjente farene for langtidsskader etter forgiftningen.

Kvinnen, som anket dommen, påstår at hun ikke mente å ta livet av ektemannen. Hun mente forgiftningen var en impulshandling og at hun bare ville få ham til å ta ut skilsmisse. Dette ble hun derimot ikke trodd på av retten. Nå får hun en ny sjanse i Borgarting lagmannsrett.

- Uskyldig

- Min klient har ikke hatt fullbyrdelsesforsett om å drepe sin daværende ektemann og mener seg derfor uskyldig slik tiltalen er formulert, sier forsvarer, advokat Hilde Marie Ims, til NTB.

Det er satt av ni dager til ankesaken. Nå skal en jury ta stilling til om den mener kvinnen er uskyldig etter tiltalen og drapsforsøk.

Kvinnen hevdet at ektemannen skulle ha gjort forsøk på ta livet av seg og varslet sykehuset etter at han siste gang fikk musegift i kroppen 15. september 2016. Neste morgen våknet han på sykehuset og fortalte at han hadde fått giften i seg ved at kona matet ham skje for skje fra en skål med vaniljesaus over.

Etter at han fortalte sin versjon av historien, varslet sykehuset politiet som pågrep ektefellen. Hun har siden sittet i varetekt.

Overlegg

Tingretten la til grunn at kvinnen kan ha trodd at musegiften i Norge er mer giftig enn hva som er vanlig i Brasil.

- Dette tyder på at tiltalte kan ha trodd at musegiften som hun kjøpte i Norge var sterkere enn det som var tilfellet, skriver tingretten og konkluderte med at kvinnen med overlegg forsøkte å drepe ektemannen hele åtte ganger.

Hensikten med drapet skulle være å få utbetalt forsikring og pensjoner etter mannen slik at hun kunne etablere seg på nytt med barna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media