- Kvinne beordret bestillingsdrap i Vanylven

Siktet for drapsforsøk sammen med en 18 år gammel gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18 år gammel mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk i Vanylven i Møre og Romsdal. Kvinnen skal ifølge politiet ha bestilt et drap og fått 18-åringen til å forsøke å utføre det.

Kvinnen er varetektsfengslet i fire uker. Mandag samtykket 18-åringen til to ukers varetekt.

- Det er blitt foretatt avhør i saken, og Kripos skal bistå under videre avhør, sier politiinspektør Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.
Grov vold
Det var natt til torsdag at politiet mottok melding om en brutal voldsepisode på et sted i Vanylven kommune. En 18-åring ble pågrepet og siktet for å ha utøvd særdeles grov vold mot en kvinne i 20-årene. Hun ble sendt til sykehus med bruddskader i ansiktet. Politiet ville mandag ettermiddag ikke gi detaljer om kvinnens tilstand.

- Hun har fått bruddskader i ansiktet. Utover det vil vi ikke si noe, sier Iden.

Politiet vil heller ikke opplyse om de har fått snakket med offeret.

- Vi vil ikke gå i detalj om hvem vi har snakket med. Etterforskningen pågår, vi har foretatt avhør og vi skal snakke med flere, sier Iden til NTB.

Kvinnens forsvarer Atgeir Almestad sier at hans klient stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen.

- Vi får satse på at politiets videre etterforskning i saken og nye avhør vil føre til at siktelsen mot min klient frafaller, sier Almestad til NTB.


Kjente hverandre fra før av Politiinspektør Ronny Iden mener 18-åringen opererte på oppdrag fra kvinnen som sammen med mannen er siktet i saken.

- Ut fra det vi vet, så mener vi at dette var et forsøk på drap, sier Iden til NRK.

Ifølge politiet skal begge de siktede ha kjent offeret. Det bekrefter også 18-åringens forsvarer Per Kjetil Stautland overfor NTB.

- Han kjenner begge to så vidt fra før av.

Stautland sier videre at hans klient ønsker å gjøre hva som helst for å legge et godt grunnlag videre i politiets arbeid, og at det var grunnen til at han samtykket til to ukers varetekt mandag.

Politiet mener, ifølge NRK, at et barn skal ha vært til stede i offerets bolig da hun ble angrepet.

(NTB)