Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pytonslange:

Kvinne ble slukt hel av verdens lengste slange i Indonesia

Å bli slukt av en pytonslange, er mindre sannsynlig enn å vinne i lotto og bli truffet av lynet samtidig, hevder biologiprofessor Emily Taylor.

SLANGEOFFER: Fredag formiddag ble Wa Tiba (54) funnet død i Indonesia. Liket ble funnet inni en sju meter lang nettpytonslange. Malte Christians / AFP / NTB Scanpix
SLANGEOFFER: Fredag formiddag ble Wa Tiba (54) funnet død i Indonesia. Liket ble funnet inni en sju meter lang nettpytonslange. Malte Christians / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da indonesiske Wa Tiba (54) ble meldt savnet, visste familien lite om hvilken skjebne hun hadde lidd. Dette er andre gang på litt over et år at noen blir slukt hel av en pytonslange i Indonesia.

54-åringen ble meldt savnet fredag morgen. På det tidspunktet hadde ikke familien sett henne siden hun gikk ut for å undersøke grønnsakshagen kvelden før, skriver The Jakarta Post.

Familien har vært plaget med at villsvin ødelegger grønnsakshagen, som ligger omtrent én kilometer fra familiens hus. Og de begynte å bli engstelige for Wa Tiba da hun ennå ikke hadde dukket opp ved 6-tida fredag morgen.

IKKE SÅ LURT: En gruppe menn fanget en pytonslange som hadde forvillet seg inn på et skoleområde. Deretter var det tid for å posere med slangen. Det var ikke så lurt. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Verdens lengste slange

Men i tillegg til villsvin, befinner det seg også flere nettpytonslanger i området på øya Muna, utenfor kysten av Sulawesi. Slangearten er den lengste i verden, og kan bli opptil ni meter lang. Ifølge NTB angriper slangen som regel bare små dyr, og det er sjelden at mennesker blir angrepet.

I håp om å finne Wa Tiba, gikk søsteren ut i åkeren fredag for å lete etter henne. Da fant hun bare fotspor, sandaler og en machete på bakken. Dermed ba hun lokale innbyggere om hjelp til å lete etter søsteren.

Tre og en halv time etter at de begynte å lete, fant de en sju meter lang nettpytonslange med oppsvulmet mage rundt 30 meter fra eiendelene til Wa Tiba.

Slukt hel

- Lokalbefolkningen mistenkte at slangen hadde slukt offeret. Derfor drepte de den og skar opp magen, hvor liket ble funnet, sier Hamka, en lokal politibetjent, til nyhetsbyrået AFP.

Overfor sier landsbysjefen Faris at Wa Tiba ble slukt hel med hodet først, og at kroppen var like hel og like påkledd da de fikk liket ut av slangen.

Wa Tiba døde sannsynligvis før hun ble slukt, da pytonslanger som regel angriper ved å bite offeret før den klemmer det til det ikke klarer å puste.

Det er imidlertid andre gang på litt over et år at en person blir slukt hel av en pytonslange i Indonesia. I mars i fjor ble en 23-åring funnet på akkurat samme måte som Wa Tiba på øya Sulawesi, skriver Washington Post.

PYTON TYVERI: Tyvene stjal pytonslanger fra dyrebutikken. Det likte både eier og slange dårlig. Video: KNXV, Custom Creatures, CNN Vis mer

Minimale sjanser

Washington Post referer til en rapport av biologiprofessor Emily Taylor, ved California Polytechnic State University, hvor hun beskriver sjansen for å bli slukt hel av en pytonslange som mindre enn sjansen for å bli truffet av lynet og vinne i lotto på akkurat samme tidspunkt.

Det begrunnes blant annet med at menneskers brede skulderparti byr på store utfordringer for slangens kjeve.

Begge de ovennevnte hendelsene ble filmet mens slangene ble skåret opp. Det mener Taylor at øker sannsynligheten for at menneskene - selv om det er minimale sjanser for det - faktisk ble slukt av en pytonslange.

- Videoen har ingen sterke indikasjoner på at den er falsk. Om det virkelig skjedde, er det veldig trist at noen mistet livet, sier hun om videoen av hendelsen som fant sted i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media