DRAPSTRUET: Stephen Hawking avbildet under en vitenskapelig festival på Tenerife. En amerikansk kvinne, bosatt i Norge, er nå pågrepet for å ha sendt en rekke drapstrussler til fysikeren . Foto: EPA/RAMON DE LA ROCHA
DRAPSTRUET: Stephen Hawking avbildet under en vitenskapelig festival på Tenerife. En amerikansk kvinne, bosatt i Norge, er nå pågrepet for å ha sendt en rekke drapstrussler til fysikeren . Foto: EPA/RAMON DE LA ROCHAVis mer

Kvinne bosatt i Norge drapstruet Stephen Hawking på Tenerife

Amerikansk kvinne skal ha sendt over hundre trusler til den kjente fysikeren. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amerikansk kvinne (41) som angivelig er bosatt i Norge skal være pågrepet av politiet for å ha drapstruet Stephen Hawking på Tenerife, skriver avisa La Opinion.

Det er Canaria Journalen som først omtaler saken.

41-åringen skal ha sendt en rekke truende meldinger til den britiske fysikeren da han besøkte Tenerife for å delta på Starmus vitenskaplige festival.

«Jeg skal drepe deg» og «Jeg er svært nær deg, og jeg har tenkt å drepe deg» er noen av meldingene Hawking skal ha mottatt.

Trakassert i årevis

Ifølge den spanske avisen skal kvinnen ha blitt pågrepet på onsdag og skal ha trakassert Hawking i årevis.

Denne gangen skal det imidlertid ha vært mer alvorlig, og truslene ble straks meldt til politiet. Kvinnen skal også skal ha reist ens ærend til Tenerife for å være i nærheten av den berømte vitenskapsmannen.

Ble oppdaget av sønnen

Det skal ha vært en av Stephen Hawkings sønner som oppdaget over 100 trusler sendt av kvinnen til en av Hawkings epost-adresser og lagt ut på hans Twitter-side.

Politiet opplyser nå at Hawking har fått vakter rundt seg til en hver tid og det er satt i gang etterforskning av kvinnen.