Politiet jakter gjerningsmann

Kvinne brutalt overfalt og ranet i Oslo

På feil sted til feil tid. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo jakter nå en gjerningsmann etter at en kvinne ble slått og sparket under et ran i Schweigaards gate i Oslo sentrum.

Kvinnen får behandling for hodeskader på legevakten i Oslo, og skadeomfanget er foreløpig ukjent, melder politiet på Twitter. Politiet sier ingenting tyder på annet enn at kvinnen var et tilfeldig offer, på feil sted til feil tid.

- Vi har fortsatt et visst trykk i saken, men har trappet noe ned for natten nå. Kvinnen er sendt til legevakten og vi har sendt en bil etter henne for å fortsette dialogen med henne, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Pedersen beskriver situasjonen som «en stygg sak», men sier politiet foreløpig ikke er nærme å få tak på gjerningsmannen.

- Hvorfor har dere trappet ned etterforskningen?

- Vi har søkt i de naturlige fluktveiene, og dersom ingen ny informasjon dukker opp nå er det vanskelig å finne gjeringsmannen i natt, svarer Pedersen.

Han nekter likevel for at dette betyr at gjerningsmannen er i ferd med å gå fri.

- Nei. I 2016 er det mulig å få tak på bilder fra Oslo sentrum, og dette er uansett ett av flere ledd i etterforskningen. Vi kommer til å fortsette å samle bevis og saken har høy prioritet, forsikrer han.

Gjerningsmannen forsvant i retning Grønland i Oslo sentrum og beskrivelse som mann, omtrent 180 høy, iført blå jakke og lue, og av utenlandsk opprinnelse. Han stakk unna med vesken til den fornærmede kvinnen.