Kvinne bundet

En 38 år gammel kvinne ble med en tilfeldig bekjent til en leilighet i Oslo sentrum for å kjøpe heroin. Inne i leiligheten ble hun bundet på hender og føtter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter åtte timer kom kvinnen seg fri. I desperasjon hoppet hun ut av et vindu i andre etasje, og brakk lårhalsen.

Politiet ser svært alvorlig på den høyst ulovlige og private avstraffelsen av kvinnen.

I Oslo forhørsrett i går ettermiddag ble to menn på 31 og 28 år varetektsfengslet for ei uke, siktet for ulovlig frihetsberøvelse. Dommeren mener det er fare for bevisforspillelse, og de siktede er ilagt brev- og besøksforbud.

Kjøpe heroin

31-åringen forklarer at han var en tur på byen mandag kveld, da han tilfeldigvis møtte kvinnen. De ble enig om å gå hjem til 31-åringen. Ifølge kvinnen skulle hun kjøpe heroin.

Mye er foreløpig uklart i saken. Men 31-åringen skal i hvert fall ha duppet av en periode etter han og kvinnen kom inn i leiligheten.

Etter en stund våknet han - og oppdaget at kvinnen angivelig hadde stjålet en del ting fra leiligheten - dette til tross for at hun fortsatt befant seg der. 28-åringen hadde også etter hvert innfunnet seg i leiligheten.

Operert

31-åringen hevder at de vurderte å kontakte politiet og anmelde tyveriet, men fant ut at de like godt kunne vente til neste dag.

Dette begrunner han med at det vanligvis var så mye bråk i leiegården, at politiet neppe ville komme på kveldstid for å ta seg av et tyveri.

- Derfor bandt vi kvinnen, slik at vi kunne ta henne med oss til politiet neste dag, forklarer 31-åringen.

Kvinnen ble bundet ved 19-tida mandag kveld, og klarte først å komme seg løs ved 03.30-tida tirsdag. Kvinnen ble funnet etter kort tid, og kjørt til sykehus. Hun ble operert for lårhalsbrudd tirsdag formiddag.

De siktede har fått høyesterettsadvokat Tor Erling Staff og advokat Sverre Næss oppnevnt som forsvarere.