Kvinne død av metanolforgiftning

En 54 år gammel kvinne døde i dag av metanolforgiftning i Oslo. Dette er det første påviselige dødsfallet i metanolsaken. Men to dødsfall i Moss kan ha samme årsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble lagt inn ved Ullevål universitetssykehus lørdag. Hun døde like før klokka 14 i ettermiddag, opplyser informasjonssjef Alf Bøhler ved Ullevål universitetssykehus til NTB.

Kvinnens 50 år gamle samboer er også metanolforgiftet og ligger på Aker universitetssykehus i Oslo. Tilstanden hans var søndag bra.

De to var blant de til sammen 10 personene som ble bragt til sykehus med mistanke om metanolforgiftning i løpet av helgen.

Samboerparet og åtte venner fortalte at de hadde drukket av samme sprit på en fest på Ramton Camping på Nærsnes i Røyken for noen dager siden.

- Spørsmålet er om samboerparet har drukket den metanolholdige spriten ved en annen anledning siden prøvene viste at de åtte andre ikke var forgiftet, opplyste politiet overfor NTB i går.

I forrige uke ble to middelaldrende menn funnet døde i sine egne hjem i Moss med få dagers mellomrom, med mistanke om metanolforgiftning. De to er sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt.

(Dagbladet.no/NTB)