Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halden

Kvinne død etter knivstikking

En mann i 30-åra er siktet i saken. Politiet bekrefter overfor Dagbladet at det dreier seg om mor og sønn.

SAKEN: En kvinne i 60-åra døde etter at hun ble knivstukket i Halden natt til 1. juli. Sønnen i 30-åra er siktet for drap. Video: Celina Morken. Reporter/Foto: Ralf Lofstad Vis mer

Tidlig onsdag morgen fikk Øst politidistrikt melding om at en kvinne var blitt stukket med kniv. Hun ble fraktet til sykehus med kritiske skader.

Kvinnen i 60-åra døde på sykehus. En mann i 30-åra er siktet for drap.

Politiadvokat Ole Friestad bekrefter overfor Dagbladet at det dreier seg om mor og sønn.

HALDEN: En kvinne i 60-åra døde på sykehus etter å ha blitt knivstukket. En mann i 30-åra er siktet for drap. Foto: Celina Morken / Dagbladet TV. Vis mer

Ikke avhørt

- Hun ble funnet utendørs. På stedet ble det også påtruffet en mann. Han ble pågrepet og har status som siktet, sier Friestad.

Mannen er siktet i saken, men har ikke blitt avhørt ennå. Han blir tilsett av helsevesenet.

- Politiet ønsker å foreta et avhør så snart som mulig, men vi må komme tilbake til når det lar seg gjennomføre, sier Friestad.

Vitner skal også avhøres, og politiet ønsker opplysninger fra publikum.

Naboer Dagbladet snakker med, er opprørt.

- Dette er ikke dagligdags, dette er et rolig strøk, sier en eldre kvinne.

ÅSTEDET: Krimteknikere jobber på åstedet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
ÅSTEDET: Krimteknikere jobber på åstedet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

Kjenning av politiet

- Vi fikk melding om en knivstikking klokka 05.18, og rykket derfor ut med store ressurser. En mann ble pågrepet i umiddelbar nærhet og siktet for hendelsen, sa oppdragsleder Jo Rennebo Jellum til Dagbladet onsdag morgen.

Politiet har kontroll på en kniv.

- Vi har sikret en kniv fra åstedet som vi mener kan knyttes til handlingen, sier politiadvokat Friestad.

Mannen er en kjenning av politiet. Politiet opplyste først at det er en relasjon mellom de to involverte, men ønsket ikke da å utdype dette ytterligere.

Halden Arbeiderblad meldte i 08.30-tiden at et større område rundt en bolig har blitt sperret av. Krimteknikere satte i gang med arbeidet på stedet, ifølge avisa.

Øst politidistrikt har gjort en rekke undersøkelser på åstedet, og jobber med å få vitneforklaringer og sikre tekniske spor.

Til NRK opplyser Jellum at de ble varslet om hendelsen av flere vitner som var på stedet.

Dagbladet følger saken.

Politiet er på stedet etter at en kvinne i 60-årene døde etter knivstikking i Halden. En mann i 30-årene er pågrepet. Foto: Trine Bakke Eidissen / Halden Arbeiderblad / NTB scanpix
Politiet er på stedet etter at en kvinne i 60-årene døde etter knivstikking i Halden. En mann i 30-årene er pågrepet. Foto: Trine Bakke Eidissen / Halden Arbeiderblad / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!