Kvinne død i mystisk hyttebrann

Politiet vet ennå ikke hva som startet den eksplosive dødsbrannen i millionærekteparets hytte på Holmsbu. En kvinne i 50-åra omkom i brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tekniske etterforskere fra Søndre Buskerud politidistrikt og lensmannen i Hurum klarte i går ikke å finne brannårsaken i brannruinene ved Drammensfjorden. En drammenskvinne i 50-åra omkom i brannen, som ble varslet av en hyttenabo klokka 02.18 i går.

Ektemannen har forklart at han og kona hadde lagt seg for natta, men at han våknet av brannvarsleren.

Mannen kom seg ut av den brennende hytta, men brannen hadde kommet så langt at kona og ekteparets hund ble igjen inne.

- Brannen har forløpt fort. Hytta var overtent 20 minutter etter at brannen ble meldt, sier befalsvakt Rolf Sakshaug ved Røyken og Hurum brannvesen til Dagbladet.

Naboer til hytta forteller om en eksplosjon forut for brannen, og en av dem skal ha sett en kvinne gjennom vinduet på hytta etter eksplosjonen. Politiet hadde i går ikke fått opplysninger om disse observasjonene, men brannvesenet utelukker ikke en eksplosjonsartet start på brannen.

- Arbeidet på tomta fortsetter i dag, sier vaktsjef Tor Stein Hagen til Dagbladet.

Millionærekteparets rundt 30 år gamle hytte ligger i ferieparadiset Holmsbu på Hurumlandet i Buskerud. Hyttefeltet, med innlagt strøm, er flatt rundt hytta til ekteparet.

Mannen er medtatt, men fysisk uskadd etter det som har skjedd. Han forklarte seg i går ettermiddag ved Søndre Buskerud politidistrikt.

HYTTETUREN BLE TRAGEDIE: Mannen kom seg ut, men kona ble igjen i ruinene i ekteparets hytte på Hurumlandet.