DØDSULYKKE: Kvinnen i 60-åra ble påkjørt her, på trikkeholdeplassen Hausmanns gate. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX
DØDSULYKKE: Kvinnen i 60-åra ble påkjørt her, på trikkeholdeplassen Hausmanns gate. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIXVis mer

Kvinne døde etter å ha blitt påkjørt av trikken

Ble liggende fastklemt. - Våre tanker går til familien, sier Oslotrikkens pressevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som i går morges ble påkjørt av trikken i Oslo, døde i dag av skadene. Det opplyser Ullevål universitetssykehus i kveld.

- Jeg kan bekrefte at kvinnen i 65-årsalderen omkom, sier sykehusets informasjonssjef Alf Terje Bøhler til Dagbladet.

Uklare omstendigheter Det var i 16-tida i går at ulykken skjedde. Under uklare omstendigheter ble kvinnen påkjørt og havnet under trikken, der hun ble sittende fast. Redningsmannskaper kom raskt til stedet og fikk henne etter hvert løs, og hun ble fraktet i ambulanse til sykehuset.

Det var i går ikke klart hvor store skader kvinnen hadde pådratt seg, og Oslotrikken ble først seint i kveld underrettet om dødsfallet.

- Dette er forferdelig. Våre tanker går til den omkomnes familie, sier Ellen Frøne, fungerende pressekontakt i Oslotrikken og avdelingsleder for selskapets serviceavdeling, til Dagbladet.

Trikkeføreren ivaretas Frøne understreker at den kvinnelige trikkeføreren blir ivaretatt, bl.a. gjennom Oslotrikkens kollegastøtteordning.

- Dette er tragisk for føreren, og en stor påkjenning. Vi håper hun kommer seg over dette, sier hun og opplyser at det hender førere blir så traumatisert av dødsulykker at de må slutte i yrket.

- Som regel prøver vi å få dem ut i trafikken igjen så fort som mulig, sier Frøne.

Etterforskning Hun opplyser at føreren har forklart seg for politiet om ulykken, og at det nå er opp til dem å finne ut hva som skjedde.

Vaktleder Morten Wik ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at saken er under etterforskning.

Gårsdagens dødsulykke er andre trikkepåkjørsel denne uka. Mandag morgen ble en mann påkjørt på Jernbanetorget. Også han ble sittende fast under trikken, men kom fra ulykken uten livstruende skader.