Kvinne døde etter å ha falt over bord fra cruiseskip i Skagerrak

En tysk kvinne i 40-årene er død etter at hun falt over bord fra et stort cruiseskip i Skagerrak midt mellom Norge og Danmark fredag ettermiddag.

OMKOM: Kvinnen mistet livet da hun falt over bord fra cruiseskipet MSC Meraviglia. Her er båten til kai på Malta ved en annen anledning. Foto: Peter Schickert/REX/NTB Scanpix
OMKOM: Kvinnen mistet livet da hun falt over bord fra cruiseskipet MSC Meraviglia. Her er båten til kai på Malta ved en annen anledning. Foto: Peter Schickert/REX/NTB ScanpixVis mer

Kvinnen mistet livet da hun falt over bord fra cruiseskipet MSC Meraviglia, bekrefter dansk politi til NRK.

Det var VG som meldte om saken først.

- Klokka 12.45 fikk vi melding fra Danmark om at en cruiseskip i norsk farvann hadde mistet en person på sjøen. Vi tok over og får støtte fra redningshelikopter og andre båter, forteller Børge Galta ved hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Rett før klokka 15 informerer HRS om at et dansk redningshelikopter har bekreftet funn av en person i sjøen. Vedkommendes tilstand er foreløpig ukjent.

Foto: Marine traffic / skjermdump
Foto: Marine traffic / skjermdump Vis mer

Helikopteret returnerer til Aalborg med pasienten og redningsaksjonen avsluttes. Flere fartøy som befinner seg i området, bidro i redningsaksjonen.

Galta sier at cruiseskipet er stort, med nesten 7000 mennesker om bord.

- Vi vet ikke noe om hvorfor eller hvordan personen har havnet på sjøen per nå, sier Galta til Dagbladet.

Cruiseskipet ligger i Skagerrak, sør for Kristiansand, på grensen mellom Norge og Danmark. Skipet var på vei fra Flåm til Kiel i Tyskland.