Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne døde etter at flaggstang blåste ned utenfor Holmenkollen kapell

Rett før julegudstjenesten.

ULYKKE: En kvinne mistet livet da en flaggstang brakk utenfor Holmenkollen kapell på julaften. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
ULYKKE: En kvinne mistet livet da en flaggstang brakk utenfor Holmenkollen kapell på julaften. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne mistet livet etter at en flaggstang blåste ned utenfor Holmenkollen kapell i Oslo i 13.30-tida i dag, melder VG.

- Kl. 13.30 fikk vi melding fra Holmenkollen kapell at flaggstanga der hadde blåst ned og truffet en kvinne. Hun ble etter kort tid erklært død på stedet, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Det skulle være julegudstjenester både kl. 13 og 14 i kapellet i dag, og det skal ha vært et stort antall kirkegjengere på stedet da stanga blåste ned.

Vitner på stedet sier at kvinnen ble truffet av flaggstangen, falt bakover og slo hodet i kirketrappen, ifølge NTB.

Kjenner ikke til årsak Politiet er på åstedet og gjennomfører tekniske undersøkelser.

- Vi vet foreløpig ikke årsaken til at flaggstangen falt. Det er blant annet det vi jobber med å finne ut av, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet i fem-tida.

Prost i Vest-Aker, Trond Bakkevig, sier at den omkomne var på vei inn i kirka for å delta i en gudstjeneste. Familien til den døde kvinnen skal også ha vært i nærheten da flaggstangen blåste ned.

- Det er sånt som ikke skal skje. De hadde gjort seg ferdig med juleforberedelsene og skulle på gudstjeneste, også skjedde dette, sier Bakkevig til Dagbladet.

Åpen kirke etter dødsfallet Han sier at de avlyste den planlagte gudstjenesten som skulle vært avholdt i kirka.

- Vi har istedet hatt åpen kirke ut dagen, sier Trond Bakkevig.

Sokneprest i Ris menighet Jan-Erik Heffermehl sier de nå forsøker å ta vare på de pårørende.

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser ved kapellet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser ved kapellet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har akkurat kommet hit, og vi jobber på spreng for å ta vare på de pårørende, sier Heffermehl til Dagbladet.

- Vedlikeholdes av Oslo kommune Han sier til Aftenposten at flaggstanga var 15 år gammel, og at det er Oslo kommune som hadde ansvar for vedlikeholdet av den.

- Det er klart, sånne ting som dette skal ikke kunne skje i det hele tatt, sier han til avisa.

En kvinne som deltok på julegudstjeneste i kapellet sier til VG at presten mot slutten av gudstjenesten ga beskjed om at det skulle bes etter en ulykke som nettopp var skjedd.

- Vi så at noen løp ut av kirken og at politibiler og ambulanser kom. Vi fikk ikke lov til å gå ut hovedinngangen, men måtte gå ut et annet sted. Da jeg kom ut så jeg flere personer som gråt, og en flaggstang som lå nede, sier kvinnen til avisa.

Kongefamilien pleier for øvrig å være i Holmenkollen kapell hver 1. juledag, og skal etter planen det også i år.

- Kongefamilien kommer til å delta i gudstjenesten som planlagt, sier Sven Gjeruldsen assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet. 

Dagbladet følger saken

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media