Nav-drapet:

Kvinne døde etter knivangrepet

Mandag formiddag ble to Nav-ansatte knivstukket på Nav Årstad i Bergen. Nå er den ene bekreftet død.

TRAGISK: En person er pågrepet etter at to personer ble knivstukket på et Nav-kontor i Bergen sentrum mandag morgen. Politiet vil ikke kommentere skadeomfanget. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag ble to Nav-ansatte knivstukket på Nav Årstad i Bergen sentrum. Begge to var kvinner i henholdsvis 50- og 30-årene.

Rundt 15-tida fikk politiet bekreftet av Haukeland universitetssykehus at kvinnen i 50-årene døde av skadene hun ble påført.

Den andre som ble skadd betegnes som lettere skadd.

Ransaket bolig

Politiet ankom stedet etter å ha fått melding litt etter klokka 10.00.

Gjerningspersonen ble pågrepet kort tid etter at politiet ankom stedet. Klokka 11.15 ble en tildekket person ført ut av bygget. Politiet bekreftet overfor BT at dette var den mistenkte gjerningspersonen.

Overfor Bergensavisen sier politiet at pågripelsen var udramatisk.

Politiet ransaket den siktedes bolig ved 13-tida på en privat adresse, meldte Bergens Tidende.

På sikret samtalerom

Jostein Hestnes, direktør i Etat for sosiale tjenester, bekrefter overfor Dagbladet at de to som ble skadd er ansatt i Nav.

- Det jeg vet er at det var under en samtale mellom to Nav-veiledere og en bruker at de to ble skadd, sier Hestnes.

Hendelsen skal ha funnet sted på et sikret samtalerom. De ansatte ivaretas av bedriftshelsetjeneste og kriseteam. Pårørende følges også opp.

Det vil bli avholdt en ny pressebrief klokka 16:30.

- Kan ikke si noe

Den siktede skal være en mann i 30-åra. Forsvareren av mannen, Morten Grimstad, forteller Dagbladet at han er på vei til politihuset nå. Han har fortsatt ikke snakket med klienten eller politiet.

- Jeg kan ikke si noe enda fordi jeg har ikke fått snakket med politet eller klienten min.

- Hva skal du snakke med klienten din om?

- Jeg kan ikke si noe om hva vi skal snakke om enda.

- Hva vet du om den pågrepne mannen?

- Jeg vet ingenting foreløpig, politet har ikke gått ut med noe.

- Tragisk

– En tragisk sak, sier Torbjørn Røe Isaksen (H) til sier BA og fortsetter:

– Våre tanker går først og fremst til ofrenes familier og kollegaer av de to Nav-ansatte. Både Nav og kommunen gjør nå det de kan for å følge opp de berørte, sier arbeids- og sosialministeren videre.

- Dypt tragisk

- Det er dypt tragisk, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte om knivstikkingen på et Nav-kontor i Bergen, ifølge NTB.

Mandag formiddag rykket store politistyrker ut etter melding om knivstikking på Nav Årstad i Bergen.

- Dette er en dypt tragisk hendelse. Vi vet foreløpig ikke hvor alvorlig tilstanden deres er, men vi følger situasjonen nøye i beredskapsgruppen vår. Det viktigste nå er å ta vare på dem, deres kolleger og alle andre som var på Nav-kontoret da det skjedde, sier Holte.

- Fortjener å være trygg på jobb

Jonas Gahr Støre skriver på Facebook at «Tankene går til først og fremst til de etterlatte, men også til kolleger og NAV-ansatte landet over».

Videre skriver han at mange som går på jobb i fellesskapets tjeneste, kan være utsatt og oppleve utrygghet.

- De fortjener at vi gjør det vi kan for at de skal være trygge på jobben, og de fortjener vår dype respekt og takknemlighet, skriver han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer