Kvinne døde etter plastisk kirurgi

Den britiske kvinnen døde bare timer etter operasjonen.

SYKEHUSET: Kvinnen ble hastet til sykehuset Son Espases i Palma, men livet sto ikke til å redde. Foto: AP Photo/Francisco Ubilla/NTB
SYKEHUSET: Kvinnen ble hastet til sykehuset Son Espases i Palma, men livet sto ikke til å redde. Foto: AP Photo/Francisco Ubilla/NTB Vis mer
Publisert

I midten av september dro en britiske kvinne til den spanske ferieøya Mallorca for å utføre plastisk kirurgi ved en privatklinikk.

Under operasjonen oppsto det flere komplikasjoner. Kvinnen, som ikke er identifisert, ble hastet til Son Espases-sykehuset i Palma i kritisk tilstand.

Etterforskes

Ifølge den britiske avisa Evening Standard døde hun timer seinere. Spanske myndigheter på øya etterforsker dødsfallet, opplyses det om.

Det nevnes ikke hva slags inngrep kvinnen fikk utført. Kirurgens nasjonalitet er heller ikke kjent, men mannen skal ikke være bosatt i Spania.

Den spanske avisa Ultima Hora beskriver imidlertid mannen som «en profesjonell kirurg som har tilbrakt flere år i Palma og andre europeiske land».

Ifølge lokalavisa Majorca Daily Bulletin har kvinnens britiske familie reist til ferieøya for å frakte liket hjem til Storbritannia.

Det har i skrivende stund ikke kommet noen offentlig uttalelse fra myndighetene på øya.

Døde etter rumpeforstørrelse

I 2019 mistet britiske Melissa Kerr (31) livet etter et brasiliansk rumpeløft utført i Tyrkia.

Inngrepet innebærer at man suger ut fett fra andre steder på kroppen, som deretter blir sprøytet inn i rumpa.

31-åringen fikk alvorlige komplikasjoner og døde på sykehuset bare timer etter operasjonen.

I starten av september ble det holdt en høring i byen Norwich i Øst-England, hvor det ble delt ny informasjon om dødsfallet.

Rettsmedisinerne kunne fastslå at Kerr døde etter at fettet som ble injisert kom inn i en blodåre. Fettet flyttet seg deretter til lungepulsåra og forårsaket blodpropp i lungene.

De kom også fram til at Kerr ble gitt begrenset informasjon om risikoen og dødeligheten forbundet med operasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer