Kvinne døde i basehopp-ulykke

En utenlandsk kvinne i 50-åra døde i en basehoppulykke i Molde søndag kveld.

DØDE: Kvinnen ble funnet død i området ved Katthammaren i Molde. Bildet er fra stien opp på fjelltoppen. Arkivfoto: Shutterstock / NTB
DØDE: Kvinnen ble funnet død i området ved Katthammaren i Molde. Bildet er fra stien opp på fjelltoppen. Arkivfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Molde ble det søndag kveld gjort funn av en omkommet person i fjellveggen i Katthammaren, opplyser politiet i Møre og Romsdal.

- Personen er bekreftet omkommet av redningsmann i redningshelikopteret, opplyser politiet på Twitter, som også skriver at det ikke er mulig å hente ned personen søndag kveld. Dette vil tidligst skje tidlig mandag morgen, opplyser politiet.

- Det er vanskelig å komme seg til stedet. Vi trenger en såkalt alpin redningsgruppe for å hente ned personen, og det arbeidet må skje i dagslys, sier operasjonsleder Sindre Molnes til Dagbladet søndag kveld.

Klokka 00.40 skriver politiet på Twitter at den omkomne er en utenlandsk kvinne i 50-åra. Hennes pårørende er varslet om dødsfallet.

I løpet av søndag kveld søkte redningsmannskaper, luftambulanse og redningshelikopter etter kvinnen, etter at de fikk melding om en luftsportulykke i Molde.

- Det er en basehopper som skal ha hoppa. Fallskjermen løsna ikke, og vedkommende landa ikke på avtalt sted, sa operasjonsleder Tor-Andre Gram Franck til Dagbladet søndag kveld.

Det var personen som var der sammen med basehopperen som kontaktet politiet, og politiet i Møre og Romsdal meldte om ulykka klokka 21.15.

Katthammaren er et populært fjell å drive basehopping fra. Basehopping innebærer at man hopper i fallskjerm fra et fjell eller et annet høyt punkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer