Kvinne døde i politijakt

En ung kvinne er død og et barn alvorlig skadd etter en politijakt i Oslo i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To biler frontkoliderte på ring 3 like ved Økern senteret i Oslo rundt klokken 00.30 i natt etter en politijakt. Fire personer måtte fraktes til sykehus.

-Den stjålne varebilen kjørte over i feil kjørefelt ved Grønmo etter at vi hadde jaget den fra Follo. Føreren av varebilen stakk av før vi kom til åstedet, opplyser Ivar Løland ved Oslo politidistrikt.

- Mannen er foreløpig siktet for uaktsomt å ha forvoldt en annens død med motorvogn, opplyser politiinspektør Beate Gangås ved Oslo politidistrikt til NTB.

Varebilens lange og ville ferd i feil fil endte med at den smalt i stor hastighet inn i siden på en Honda Civic med to voksne og et lite barn i baksetet. Mor og barn ble brakt til Ullevål sykehus mens føreren var ved bevissthet, men måtte skjæres ut av bilvraket.

Kvinnen fikk bruddskader i tillegg til skader i brystet og buken, og livet sto ikke til å redde. Den lille jenta fikk alvorlige hodeskader, og tilstanden var i ettermiddag alvorlig, men stabil.

En kvinnelige passasjer i den stjålne varebilen var sterkt sjokkskadet og ble brakt til Aker sykehus.

Tidligere i år har tre personer mistet livet etter politijakter. Etter all sannsynlighet får nå Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) saken oversendt mandag. (Dagbladet :på nettet)

FRONT MOT FRONT: Bilføreren måtte skjæres ut av vraket etter ulykken i natt. En kvinne omkom i ulykken.