Kvinne døde i utforkjøring

En ung kvinne ble drept da bilen hennes kjørte utfor en jernbanebro ved Lura ved Sandnes i morges. En annen person er hardt skadd. Ulykken skaper store forsinkelser i togtrafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen ble liggende på taket på jernbanelinjen da toget kom og traff det. Det var lokaltoget fra Egersund som skulle vært i Stavanger klokken 07.40 som traff bilne. Ulykken skjedde 07.25.

Passasjerer evakuert

- Ingen av passasjerene i toget ble skadd i ulykken, og togsettet er nå evakuert, sier informasjonsvakt i NSB BA, Kjersti Omejer

Det er foreløpig uklart om kvinnen døde før toget traff bilen hun satt i, eller i sammenstøtet med toget. Den skadde skal være en mann.

Krapp sving

Bilen som havnet på jernbanelinjen kom kjørende fra Sandnes i retning Stavanger. Da bilen nærmet seg en krapp sving, kjørte den rett fram i stedet for å følge veien. Bilen fortsatte deretter over en gang- og sykkelsti og en sikringskant før den falt ned på skinnegangen, skriver Stavanger Aftenblad.

Busser kjører

Passasjerene vil bli kjørt inn til Stavanger i buss. Det er også satt opp bussforbindelse inn til Stavanger fra andre stasjoner i Rogaland og Agder-fylkene. Banestrekningen der ulykken skjedde trafikkeres av lokaltog og regiontog fra Kristiansand. Natttoget fra Oslo hadde passert før ulykken, så den blir ikke rammet av ulykken.

- Det er uvisst når togtrafikken over ulykkestedet kan komme i gang igjen, sier Omejer til Dagbladet.no.