Kvinne døde på sykehus etter å ha blitt angrepet av ku

Politiet har startet undersøkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et eldre ektepar fra Rødøy kommune i Nordland ble i går fløyet til sykehus med luftambulanse etter å ha blitt angrepet av ei ku.

I dag ble den tragiske hendelsen en sak for politiet, da kvinnen døde på Helgeland sykehus i går kveld i kjølvannet av ulykken.

- Foranledningen vet vi lite om per nå, men vi har opprettet en undersøkelsessak. Undersøkelsessaken skal avdekke om det er noe med dyreangrepet som har innvirket på at hun har dødd. Det har hendt før at kyr har gått til angrep på mennesker, men det er uvanlig.  Vi kan ikke per nå si at det er kua som har drept damen, sier operasjonsleder Mads Bernhoft i Salten Politidistrikt til Dagbladet. 

Innlagt Kvinnens ektemann skal fortsatt være innlagt på sykehus etter hendelsen med lettere skader. Politiet har ikke oversikt over hvor hardt skadet de var når de kom fram til sykehuset, men sier kvinnen skal ha vært mer skadet enn ektemannen. 
 
Mange andre steder i landet er det ofte et tegn på at ulykken er alvorlig dersom luftambulanse rykker ut, men i mer grisgrendte strøk rykker luftambulanse ofte ut i mindre alvorlige saker for at involverte skal slippe å ta ferge til sykehuset.

Vil undersøke omstendighetene Trolig vil en rekke personer bli avhørt i forbindelse med ku-angrepet, deriblant bonden som eier kua og eventuelle vitner til angrepet.

I tillegg til å finne ut sannsynlig dødsårsak, vil politiet også undersøke omstendighetene rundt kuangrepet.

- Undersøkelsessaken ser blant annet på om eier av dyret har gjort det han skal gjøre i forhold til inngjerding, for at vi skal kunne fastslå om dette er en tragisk ulykke eller om det er noe mer, sier Bernhoft.