Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne dømt for å ha kalt Lamin «neger»

Anker dommen til Lagmannsretten.

- GOD DOM: - Jeg synes dommen er god, og den må få folk som er som henne til å lære å bli bedre, sier Lamin Samateh. Foto: Privat
- GOD DOM: - Jeg synes dommen er god, og den må få folk som er som henne til å lære å bli bedre, sier Lamin Samateh. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 30-årene anker dommen på 14 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner som hun fikk for å ha kalt en mørkhudet mann for «neger».

Kvinnen ble dømt i tingretten i Skien, ifølge NRK. Retten mener hun brukte ordet «neger» på en nedsettende måte. Hendelsen skjedde på en kebabrestaurant i Porsgrunn i desember i 2015. Kvinnens forsvarer, advokat Bjørn Nærum, sier til NRK at dommen er streng, og at det er en forskjell mellom hva retten dømmer kvinnen for å ha sagt, og hva hun selv mener at hun sa.

- Det er også litt upløyd mark for hvor grensen går for diskriminerende ytringer og når det er straffbart. Det er klart at noe er uhøflig å si, men her snakker vi om når noe er straffbart, og det er uklart hvor grensen går når det gjelder dette, sier han.

Fornærmede i saken, Lamin Samateh, er fornøyd med dommen.

- Jeg synes dommen er god, og den må få folk som er som henne til å lære å bli bedre, sier han.

Grunnlaget for dommen er at kvinnen flere ganger skal ha sagt «jævla neger, jævla nigger» til Samateh, i nærvær av flere kunder på kebabrestauranten. Retten mener kvinnen bagatelliserer det som skjedde, men at det ikke er noen tvil om at hun angrer sterkt på det hun sa.

(NTB)