Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne dømt for å ha kalt mørkhudet mann «jævla neger»

Anker dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 30-årene anker dommen på 14 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner som hun fikk for å ha kalt en mørkhudet mann for «jævla neger».

Skien tingrett mener kvinnen brukte ordet «neger» på en nedsettende måte. Hendelsen skjedde på en kebabrestaurant i Porsgrunn i desember i 2015.

Kvinnen skal ifølge dommen flere ganger skal ha sagt «jævla neger, jævla nigger» til en mørkhudet mann i nærvær av flere kunder.

Kvinnens forsvarer, advokat Bjørn Nærum, sier til NRK at dommen er streng, og at det er en forskjell mellom hva retten dømmer kvinnen for å ha sagt, og hva hun selv mener at hun sa.

- Det er også litt upløyd mark for hvor grensen går for diskriminerende ytringer og når det er straffbart. Det er klart at noe er uhøflig å si, men her snakker vi om når noe er straffbart, og det er uklart hvor grensen går når det gjelder dette, sier han.

Retten mener kvinnen bagatelliserer det som skjedde, men at det ikke er noen tvil om at hun angrer sterkt på det hun sa. Fornærmede i saken, Lamin Samateh, er fornøyd med dommen.

- Jeg synes dommen er god, og den må få folk som er som henne til å lære å bli bedre, sier han.

(NTB)