Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne dømt for å ha svindlet Nav for nesten 400 000 kroner

Dømt til å betale 250 kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne er i Øvre Romerike tingrett dømt til fem måneder i fengsel for å ha svindlet Nav for 386 406 kroner. Hun er i tillegg dømt til å betale 205 kroner i erstatning til Nav.

Ifølge dommen leverte kvinnen fra 2011 til 2014 inn meldekort hvor hun unnlot å skrive ned timer som hun jobbet ved en arbeidsplass i Skedsmo, skriver Romerikes Blad.

Opplysningene på meldekortene dannet grunnlag for automatisk beregning og urettmessig utbetaling på til sammen 386 406 kroner fra Nav.

Aktor ba om seks måneders fengsel, mens retten falt ned på fem måneder, med henvisning til en tilsvarende sak der det svindlede beløpet var noe større, ifølge avisen.

Nav har også gående en egen tilbakebetalingssak, framgår det av dommen. Det står imidlertid ikke hvor mye de krever tilbakebetalt fra kvinnen, som av tingretten ble dømt til å betale erstatning på 205 kroner.

(NTB)

Hele Norges coronakart