Kvinne dømt for falsk gruppevoldtekt-anmeldelse

De to venninnene som var i samme seng forklarte politiet at gruppesexen på grillfesten var frivillig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinne i 20-årene er dømt til åtte måneder i fengsel, hvorav 120 dager gjøres betinget, etter at hun ble funnet skyldig i å ha levert falsk voldtektsanmeldelse mot to menn.

Kvinnen anmeldte de to mennene i august 2011. Hun forklarte politiet at de hadde voldtatt henne på en grillfest i april samme år. Begge de to mennene ble pågrepet og siktet.

Annerledes forklaring Hun forklarte da at overgrepet hadde skjedd i en seng hvor hun befant seg med to venninner. Hun forklarte at også disse muligens hadde hatt seksuell kontakt med mennene, men hun var usikker på om det var frivillig eller ikke.

De to venninnenes forklaring var helt annerledes.

De forklarte at det, etter at det hadde blitt drukket betydelige mengder alkohol, var lekt drikkeleker av seksuell karakter. Etter hvert havnet de tre jentene svært lettkledde i samme seng. Etter initiativ fra jentene hadde så alle fem hatt gruppesex, heter det i dommen fra Borgarting lagmannsrett.

- Frivillig De to andre forklarte at alle hadde vært beruset, men ingen av dem hadde oppfattet kvinnen som senere anmeldte forholdet som overstadig beruset. De forklarte også at hun frivillig hadde deltatt og vært aktiv. Politiet beslagla flere bilder fra det retten kaller «den aktuelle hendelsen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer