PLYNDRING: Tobarnsmora Ursula Nevin (24) sov under opptøyene i Manchester forrige uke, men ble likevel dømt til fem måneders fengsel fordi hun tok i mot en shorts som leieboeren Gemma Corbett hadde stjålet under plyndringen av byen. Dette bildet er tatt i Birmingham. Foto: DAVIS JONES/EPA/SCANPIX
PLYNDRING: Tobarnsmora Ursula Nevin (24) sov under opptøyene i Manchester forrige uke, men ble likevel dømt til fem måneders fengsel fordi hun tok i mot en shorts som leieboeren Gemma Corbett hadde stjålet under plyndringen av byen. Dette bildet er tatt i Birmingham. Foto: DAVIS JONES/EPA/SCANPIXVis mer

Kvinne dømt for plyndring, selv om hun sov under opptøyene

Anket og fikk 75 timer samfunnstjeneste i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tobarnsmora Ursula Nevin (24) sov under opptøyene i Manchester forrige uke, men ble likevel dømt til fem måneders fengsel fordi hun tok i mot en shorts som leieboeren Gemma Corbett hadde stjålet under plyndringen av byen, skriver The Guardian

Nevin anket, og etter en uke bak lås og slå slapp hun i dag fengselsstraff fordi hun ikke var tilstede under opptøyene.

Nå har hun blitt beordret til 75 timers samfunnstjeneste i stedet.

Følte seg ydmyket - Hun blir kvalm av dem som har herjet i byen, og er flau og føler seg ydmyket ved å bli framstilt for denne retten, sa forsvarer Richard Vardon som representerte Nevin i ankesaken

Vardon understreket at Nevin er en kjærlig mor som hadde blitt satt i en forferdelig posisjon av sin leieboer, og at hun har følt det grusomt å være atskilt fra sine to barn.

Han mener hun var dum da hun på uærlig vis tok i mot shortsen hun ble tilbud, men at en fengselsstraff på fem måneder er en ekstremt høy pris å betale for en heller begrensede kriminelle handling.

Uflaks med leieboer I straffesaken mot Nevin fikk dommeren som for en uke siden påpekt at 24-åringen skulle være en rollemodell for sine barn på to og fem år, hard kritikk av sivile menneskerettighetsaktivister for forholdet mellom straff og handling.

Det ble også satt i gang en Facebook-kampanje for å få kvinnen ut av fengsel.

I dag innså dommer Andrew Gilbart ifølge The Guardian, at Nevin må ha følt at hun hadde blitt fanget i en ond sirkel, og at Nevin som tidligere ikke er straffedømt, bare har vært uheldig som har Corbett som leieboer.

HÆRVERK:. Manchester og flere andre engelske byer ble rammet av opptøyer i forrige uke. Foto: DAVE THOMPSON/EPA/SCANPIX
HÆRVERK:. Manchester og flere andre engelske byer ble rammet av opptøyer i forrige uke. Foto: DAVE THOMPSON/EPA/SCANPIX Vis mer

- Ursula Nevin var ikke i sentrum av Manchester, og vi ser det som prinsipielt galt at hun ble gjort til gjenstand for frihetsberøvelse, innrømmet Gilbart da han lot Nevin nå ut dørene til rettslokalet.

- Hun er lykkelig, og ønsker nå å dra hjem til barna og familien, sa en av Nevins støttespillerne da det ble kjent at hun slapp fengselsstraff.

2770 arrestert Det er ikke første gang det har blitt hevdet at dommene som er gitt etter opptøyene i England er helt uten proporsjoner.

Mer enn 2770 person er arrestert etter opptøyene som pågikk i flere av Englands byer i forrige uke.

Tirsdag ettermiddag hadde 1227 vært framstilt for retten og 64 prosent av dem er varetektsfengslet.

Smultringtyv Historien om tobarnsmora er en av mange som har fått spalteplass i britisk media etter uroen i landet, skriver The Guardian.

I et tilfelle ble en mann fengslet i 16 måneder for å ha stjålet en smultring under opptøyene.

Den 48 år gamle mannen hadde blitt løslatt fra et fengselsopphold den 9. august. Men etter å ha deltatt i et møte med Anonyme alkoholikere, tømte han en flaske med sherry og snublet inn i en doghnut-forretning der han stjal doughnuts. 

Han innrømte forholdet.

To engelskmenn i begynnelsen av 20-åra ble tidligere denne uka dømt til fire års fengsel for å ha oppfordret til opptøyer i England via Facebook.

LONDON: 16 000 politifolk ble satt inn for å patruljere Londons gater. Foto: KI PRICE/AFP/SCANPIX
LONDON: 16 000 politifolk ble satt inn for å patruljere Londons gater. Foto: KI PRICE/AFP/SCANPIX Vis mer