DØMT: 20 år gamle Amanda Hawkins er dømt til 40 års fengsel etter at barna hennes døde. Foto: Bexar County Sheriff's Office
DØMT: 20 år gamle Amanda Hawkins er dømt til 40 års fengsel etter at barna hennes døde. Foto: Bexar County Sheriff's OfficeVis mer

Kvinne dømt til 40 års fengsel for å ha etterlatt barna i glovarm bil

Den nå 20 år gamle kvinnen etterlot sine to døtre på ett og to år i bilen over natta.

Ifølge USA Today kjørte den da 19 år gamle småbarnsmoren Amanda Hawkins hjem til en venn av seg for å dra på fest i Kerrville, Texas.

16-åring sov i samme bil

Ifølge politiet skal barna ha vært i bilen mellom ti og 15 timer, fra en tirsdag kveld til onsdag formiddag, mens moren og vennene hennes røyket marihuana. Det skal et vitne ha forklart til politiet.

Kvinnen sa seg skyldig i å ha forlatt barna og satt dem i livsfare i september, og er nå dømt til 40 års fengsel.

På et tidspunkt skal en 16-åring som deltok på festen ha gått ut for å sove i kvinnens bil hvor barna lå. Da han våknet rundt klokka åtte på morgenen, åpnet han vinduene, tok med nøkkelen inn og sa fra til 19-åringen at han dro.

Selv våknet moren ved tolvtida, hadde sex, og fant barna sine bevisstløse i bilen. Da var temperaturen på 31 grader, ifølge politiet.

Kvinnen tok med barna inn og kjølte dem ned med kaldt vann i et badekar, og søkte opp måter å vekke folk fra heteslag på Google. Hun skal også ha sagt at hun ikke ville ringe sykehuset, fordi hun ikke ville havne i fengsel.

Aksepterer enhver straff

To timer seinere skal hun likevel ha tatt barna med på sykehus. Ifølge lege som behandlet barna, var Hawkins' versjon på det tidspunktet at barna hadde luktet på blomster i en park, og kollapset da de var på vei til å dra. Han brukte 40 timer på å redde barnas liv, men lyktes ikke.

- Det var hevelse i hjernen som tok livet av disse barna, sier han.

Han forteller videre at barna trolig døde av sjokk mens de var i bilen. De skal også ha gått gjennom tilstander med svette, kramper, fryktelige hodepiner, pustevansker og anfall etterfulgt av en brennende følelse gjennom kroppen.

Da Hawkins skulle få dommen opplest, sa hun at hun ville akseptere enhver straff hun ville få.

- Det er ingen unnskyldning for det jeg har gjort. Jeg elsker dem og bryr meg om dem, sa hun i retten.