Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne dømt til fengsel for falsk anmeldelse av voldtekt

En kvinne i 20-årene er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for å ha anmeldt en voldtekt som ikke hadde skjedd.

VOLDTEKT: Kvinnen fastholdt sin forklaring om at hun var voldtatt under rettssaken i begynnelsen av juni i år. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VOLDTEKT: Kvinnen fastholdt sin forklaring om at hun var voldtatt under rettssaken i begynnelsen av juni i år. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen har imidlertid hele tiden fastholdt sin forklaring, også i retten, skriver Adresseavisen.

Hun leverte inn en anmeldelse om voldtekt hun hevdet skjedde i forbindelse med Robbie Williams-konserten i Trondheim 1. august i fjor. Allerede en uke senere gikk politiet ut og sa at det ikke hadde skjedd noen voldtekt.

- Etterforskningen av saken viser at fornærmede ikke har blitt utsatt for en voldtekt i Granåsen i forbindelse med konserten, sa politiet til NTB i forbindelse med at kvinnen ble siktet for uriktig voldtektsforklaring.

Kvinnen hadde fortalt til politiet at hun var blitt overfalt av to mørkhudede menn. Den ene skal ha holdt henne fast – den andre skal ha voldtatt henne.

- Etter bevisførselen er retten helt overbevist om at tiltalte ikke ble utsatt for voldtekt eller annet seksuelt overgrep under konserten, skriver dommerne i sin avgjørelse.

Retten peker på at etterforskning av anmeldte forhold som ikke har funnet sted, er svært ressurskrevende. Deg gjelder særlig anmeldte voldtekter.

I tillegg til én måneds ubetinget fengsel dømmes hun også til å betale sakskostnader på 5.000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media