Kvinne dømt til fengsel for Nav-svindel

En 58 år gammel kvinne er dømt til seks måneders fengsel for å ha svindlet Nav for 615.0000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen er dessuten dømt for ett tilfelle av falsk forklaring i forbindelse med mottak av 415.000 kroner i dagpenger, skriver Aftenposten.

Kvinnens forsvarer, som ikke står fram med navn i avisen, opplyser at de skal anke dommen.

Saken går tilbake til perioden mellom 2005 og 2009. Kvinnen ble enke og fikk i denne perioden mer enkepensjon enn hun hadde rett på. Det ble avdekket, og hun måtte tilbake 100.000 kroner. Saken ble ikke politianmeldt.

Men i 2010 ble det oppdaget enda en gang at hun hadde fått for mye i enkepensjon. Da hadde hun inntekt på 886.000 kroner og jobbet i en kommune i Akershus. I ettertid erkjente hun at hun ikke meldte fra om jobben til Nav. Hun havnet i en arbeidstvist i kommunen der hun var ansatt, og fikk dagpenger som arbeidsledig, og også rettmessig økt enkepensjon etter søknad.

Nye problemer oppsto da hun fikk jobb i en kommune i Buskerud i 2011, uten å opplyse Nav om endringer i inntektene.

Kvinnen har erkjent at hun fikk 200.000 kroner for mye utbetalt i enkepensjon, men skylder på at hun ikke forsto systemet og at hun mistet oversikten. Fra 2011 til utbetalingen stoppet to år senere, har kvinnen sagt til Nav at hun var arbeidssøker, uten å si fra at hun jobbet i en kommune i Buskerud. Retten mener det er åpenbart at kvinnen har skjult opplysningene og fått urettmessig utbetalt dagpenger.

(NTB)