Kvinne dratt inn i bil og kidnappet

Politiet har løsnet skudd. En person har overgitt seg, politiet jakter fortsatt på person nummer to.

PÅGREPET:  En mann er pågrepet etter en politijakt som har pågått i hele dag. Foto: Fvn.no
PÅGREPET: En mann er pågrepet etter en politijakt som har pågått i hele dag. Foto: Fvn.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||GRIMSTAD (Dagbladet): - Politiet har vært på jakt etter to biler i forbindelse med en kidnapping. En kvinne skal være kidnappet. Da vi ankom en adresse i Grimstad, dukket en av disse bilene opp, en sort BMW. Den kjørte bort til politipatruljen og tømte et pulverapparat på bilen, opplyser Magnus Andreassen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Politiet la seg på hjul etter bilen og fikk til slutt stoppet bilen ved å presse den inn i en murvegg i Grimstad sentrum.

- To personer løp fra stedet. Siden det var snakk om en kidnappingssak, løsnet politiet et varselsskudd ved siden av dem. Da skuddet ble avfyrt, stoppet en av rømlingene opp og overga seg. Den andre fortsatte å løpe. Han er fortsatt på frifot, ingen er skadd, opplyser Andreassen.

Klokken 16.30 sto BMW-en fortsatt med nødlysene på der den krasjet. Dagbladets journalist på stedet forteller at bilen har kjørt over et fortau og inn i murveggen på et hus. Også politibilen, som krasjet inn i bilen bakfra, sto klokken 16-30 også på stedet.  

Offeret ikke funnet Politiet vet lite om kidnappingssaken. Offeret er ikke funnet.

- Vi ble varslet om kidnappingen fordi vitner så en kvinne som ble tatt med makt inn i den aktuelle BKW-en, opplyser politiet.

En politipatrulje så bilen, og la seg på hjul etter den. Farten var oppe i 180 kilometer i timen i den ville biljakta.

- Da den så politiet, vrengte den 180 grader og begynte å kjøre i feil kjøreretning på E18. Vi stoppet da biljakten og brukte ressursene på å stenge den ene kjørebanen, sier han.

Vekter angrepet Politiet har i formiddag også jaktet på en annen bil, en Volksvagen Golf personbil med registreringsnummer PP 82978, etter at to personer er truet med håndvåpen omkring en time før kidnappingsdramaet. Det er usikkert om de to hendelsene har noe med hverandre å gjøre.

- Klokken åtte i dag ble en vekter stoppet av en person med våpen. Han ble truet til å ta ut penger fra en minibank med sitt bankkort. En tredjeperson ble vitne til dette, da raneren så at han var oppdaget truet han også med seg denne personer. Vedkommende ble blant annet truet til å betale for bensin. Om det er en sammenheng vet vi ikke. Bilen er fortsatt ikke lokalisert, sier han.

Vekteren meldte seg for politiet, men det har ikke den andre mannen gjort. Politiet ønsker å komme i kontakt med denne mannen.

BMWen stjålet natt til lørdag Eieren av BMWen som ble torpedert av politiet forteller til Dagbladet at bilen ble stjålet fra Mandal natt til lørdag.

- Jeg oppdaget det lørdag morgen og anmeldte tyveriet da. Når jeg ser hva som har foregått nå og det er snakk om skyting og gisseldrama, er jeg glad for at jeg ikke oppdaget det og gikk ut av huset da tyveriet skjedde, sier forretningsmannen.