Bjørneangrep:

Kvinne drept av bjørn

En kvinne ble funnet død langs veien i Colorado, og liket bar preg av et angrep. Levninger av kvinnen ble funnet i ei binne og en ungbjørn.

RYKKET UT: En 39 år gammel kvinne ble funnet død langs en vei i Colorado fredag i forrige uke. Kvinnen ble drept av bjørn, fastslår natur- og parkvesenet i Colorado. De avlivet tre bjørner, hvorav to hadde spist levninger etter kvinnen. Foto: Natur- og parkvesenet i Colorado
RYKKET UT: En 39 år gammel kvinne ble funnet død langs en vei i Colorado fredag i forrige uke. Kvinnen ble drept av bjørn, fastslår natur- og parkvesenet i Colorado. De avlivet tre bjørner, hvorav to hadde spist levninger etter kvinnen. Foto: Natur- og parkvesenet i Colorado Vis mer
Publisert

Fredag i forrige uke ble en 39 år gammel kvinne funnet død langs en vei nord for Durango i delstaten Colorado i USA.

Liket etter kvinnen var blitt påført store skader, og bar sterkt preg av å ha blitt angrepet - trolig av et eller flere dyr.

Ved funnstedet ble det også observert hår og avføring fra bjørn. Lokale myndigheter mistenkte derfor et bjørneangrep, ifølge en pressemelding fra natur- og parkvesenet i delstaten.

ANGRIPER: Innbyggerne i Mishan får seg en overraskelse da rovdyret dukker opp i byen. Det byr på skremmende hendelser. Video: Newsflare. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Funnet etter søk

Etter likfunnet igangsatte natur- og parkvesenet et søk etter bjørn i området, blant annet ved hjelp av flere sporhunder. Etter kort tid ble tre bjørner funnet - ei binne og to ungbjørner.

Disse ble besluttet avlivet, og etter en dyreobduksjon ble det slått fast at minst én av bjørnene sto bak angrepet.

Levninger etter kvinnen ble funnet i to av de tre bjørnene, ifølge Colorados natur- og parkvesen.

- Våre tanker og bønner går til kjæresten, familien og vennene til kvinnen, som mistet livet i denne tragiske hendelsen, heter det videre i uttalelsen.

Årsaken til angrepet er ikke fastslått, men natur- og parkvesenet advarer mot å bebreide kvinnen.

- Det er iboende risiko forbundet med å ferdes utendørs. Det kan forårsakes av dyrelivet, landskapet, været eller andre hendelser man ikke kan planlegge for, sier Cory Chick, leder av Colorados natur- og parkvesen.

Om du skal på biltur for å ta bildet av rovdyr, pass på å låse døra på forhånd. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

- Et farlig dyr

Han forklarer også at avgjørelsen om å avlive de tre bjørnene, ikke var et enkelt valg å ta.

- Å avlive dyr er aldri noe våre tjenestepersoner tar lett på, men vi er forpliktet til å forhindre ytterligere unngåelig skade, sier Chick i uttalelsen.

Han forteller at når en bjørn først går til angrep mot mennesker, er det sannsynlig at den vil gjøre det igjen.

- Når en bjørn først skader eller spiser mennesker, vil vi ikke risikere at det skjer noen andre. Bjørner vil vende tilbake til en matkilde igjen og igjen. En bjørn som mister frykten for mennesker, er et farlig dyr, og denne binna lærte sine ungbjørner at mennesker var en matkilde, og ikke noe å frykte og unngå, sier natur- og parkvesen-sjefen.

De tre bjørnene var svartbjørner, den mest tallrike bjørnearten i verden. De kalles også baribal, ifølge Store norske leksikon, som skriver at den er særlig utbredt fra Alaska nordvest i USA til nordlige Mexico.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer