Kvinne drept av toget

Flere mennesker sto og ventet på at intercitytoget fra Oslo til Larvik skulle passere ved Sande, da den eldre kvinnen prøvde å krysse togskinnene. Hun hadde ikke en sjanse da toget traff henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen var ute og gikk luftetur med hunden sin da ulykken skjedde. Politiet fikk melding klokka 15.13 om påkjørselen, som skjedde ved en planovergang like ved Sande stasjon i Vestfold.

Acharee Larsen (25) satt i bilen sin sammen med samboeren, og ventet på at toget skulle passere, da hun så den eldre kvinnen som prøvde å krysse togskinnene. De satt 20-30 meter unna stedet der kvinnen ble påkjørt.

- Bommen var nede da kvinnen gikk over skinnene. Hun var nesten kommet over, da toget kom mot henne. Toget tutet, og kvinnen prøvde å trekke med seg hunden og løpe den siste biten, sier Larsen til Dagbladet.no.

Sikret

Hun sier at toget holdt normal hastighet da det kom inn mot planovergangen, og anslår farten til rundt 60 kilometer i timen.

Politifullmektig Finn-Øyvind Langfjell ved Nord-Jarlsberg politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet.no at overgangen er sikret med bommer.

- Det vil iverksatt full teknisk etterforskning, for å sikre spor. Jeg er på vei til åstedet nå. I tillegg skal det foretas vitneavhør. Vi har i hvert fall fire svært gode vitner, sier Langfjell.

Han sier er at det blir tatt rutinemessige blodprøver av både togfører og lokfører, og at politiet ikke har mistanke til noen av dem.

Krisehjelp

Politiet har opprettet kontakt med NSBs ulykkeskommisjon, og passe på at de involverte får tilbud om krisehjelp.

- Vi må sørge for at alle som føler de har behov for hjelp, får den hjelpen de trenger, sier politifullmektig Finn-Øyvind Langfjell til Dagbladet.no.