Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne drept i fly-turbulens

TOKYO (NTB-AP): En kvinne mistet livet og over 100 mennesker ble skadd da et amerikansk fly kom ut for kraftig turbulens over Stillehavet i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 374 passasjerer og 19 besetningsmedlemmer om bord i jumbojetflyet til United Airlines da det ble rammet av turbulensen to timer etter avgang fra Narita-flyplassen ved Tokyo på vei til Hawaii.

  Flyet falt så brått at mange av passasjerene som hadde tatt av seg sikkerhetsbeltene, og kabinpersonalet ble kastet i taket. Serveringstrallene ble også kastet i taket og falt ned på passasjerene, mens mat og brett fløy veggimellom.

  Etter episoden gjorde flyet vendereis og landet i Tokyo igjen tidlig i dag.

  Det var en 32 år gammel japansk kvinne som døde, mens 74 av passasjerene og ni av kabinpersonalet ble lagt inn på sykehus i Tokyo. Alle unntatt 12 ble senere skrevet ut igjen.

  Flyet skal ha falt 300 meter og så blitt kastet opp igjen. Episoden inntraff etter at passasjerene hadde spist, mens kabinpersonalet samlet inn brettene igjen.

Videoopptak

Et videoopptak som ble gjort av en av passasjerene viste oksygenmaskene som var falt ned og passasjerer som lå i midtgangene. Det var tilløp til panikk og folk skrek.

  Etter uhellet fortalte kapteinen over høyttaleranlegget om turbulensen, samtidig som han gjorde klart at det ikke var fare for at flyet skulle styrte.

  En annen passasjer fortalte at han følte at han fløt en meter over setet sitt, som om han var i en fallende heis, enda han hadde sikkerhetsbeltet på.

Ikke sikkerhetsbelter

Det er uklart om skiltet om å feste sikkerhetsbeltene var på, men en passasjer sa at det hele kom helt overraskende og at skiltet ikke var på. Uansett er det klart at noen av passasjerene vandret rundt i midtgangene da flyet falt, og at mange ikke hadde festet sikkerhetsbeltene.

  De fleste av de skadde fikk skader i hode eller nakken. Noen av dem brakk bein og armer, mens andre ble båret av flyet med blodige ansikter. Det var flere større bulker i taket på det store Boeing 747-flyet etter mennesker.

  De fleste av passasjerene var japanere på vei til nyttårsferie på Hawaii.

  Uhellet inntraff i det nordlige Stillehavet, omtrent en tredel av veien til Honolulu på Hawaii.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!