Kvinne drept i fly-turbulens

TOKYO (NTB-AP): En kvinne mistet livet og over 100 mennesker ble skadd da et amerikansk fly kom ut for kraftig turbulens over Stillehavet i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var 374 passasjerer og 19 besetningsmedlemmer om bord i jumbojetflyet til United Airlines da det ble rammet av turbulensen to timer etter avgang fra Narita-flyplassen ved Tokyo på vei til Hawaii.

  Flyet falt så brått at mange av passasjerene som hadde tatt av seg sikkerhetsbeltene, og kabinpersonalet ble kastet i taket. Serveringstrallene ble også kastet i taket og falt ned på passasjerene, mens mat og brett fløy veggimellom.

  Etter episoden gjorde flyet vendereis og landet i Tokyo igjen tidlig i dag.

  Det var en 32 år gammel japansk kvinne som døde, mens 74 av passasjerene og ni av kabinpersonalet ble lagt inn på sykehus i Tokyo. Alle unntatt 12 ble senere skrevet ut igjen.

  Flyet skal ha falt 300 meter og så blitt kastet opp igjen. Episoden inntraff etter at passasjerene hadde spist, mens kabinpersonalet samlet inn brettene igjen.

Videoopptak

Et videoopptak som ble gjort av en av passasjerene viste oksygenmaskene som var falt ned og passasjerer som lå i midtgangene. Det var tilløp til panikk og folk skrek.

  Etter uhellet fortalte kapteinen over høyttaleranlegget om turbulensen, samtidig som han gjorde klart at det ikke var fare for at flyet skulle styrte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer