Kvinne drept i Oslo - samboer siktet

I går kveld døde en kvinne i Oslo av hodeskader fra et slagvåpen. Politiet tror samboeren har påført henne skadene og har siktet ham for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- 48-åringen er foreløpig siktet for forsettlig drap på sin 43 år gamle samboer. Vi vet lite om bakgrunnen for drapet, politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han understreker at politiet er helt i innledningsfasen i etterforskningen.

Den drapssiktede vil bli avhørt i løpet av søndag. Politiet konsentrerer seg i tillegg om å avhøre vitner. De tekniske etterforskerne vil også fortsette arbeidet på åstedet, en leilighet i Sandakerveien i Oslo.

Den siktede har selv bedt om advokat Tor Erling Staff som sin forsvarer. Staff satt søndag ettermiddag i møte med sin klient.

Drept med slagvåpen

Den 43 år gamle kvinnen døde i går ettermiddag av store hodeskader påført med slagvåpen. Abrahamsen ønsker ikke å opplyse hva som ble brukt som drapsvåpen.

Da politiet kom fram til leiligheten var kvinnen i live. Hun døde da hun kom frem til sykehuset av de store skadene. Samboerparet var alene i leiligheten da politiet kom til stedet.

Varslet selv

Det var samboeren selv som varslet politiet klokken 16.22 lørdag ettermiddag. Mannen var ifølge politiet ruset på øl og piller og snakket svært usammenhengende.

- Han fortalte at samboeren var død. Noe vesentlig mer klarte vi ikke å få ut av ham, sier operasjonsleder Per Arve Bakke i Oslo politidistrikt til NTB.

Fordi mannen var påvirket kunne ikke politiet avhøre ham lørdag.

Kjent av politiet

Både den døde kvinnen og samboeren er kjent av politiet fra tidligere forhold. De skal begge være av norsk opprinnelse.

Operativ uteleder Tor-Håkon Fegri var førstemann på åstedet. Han vil ikke glemme det han så med det første.

- Det var ikke noe pent syn, sier han.

(NTB)