Kvinne drept i ulykke

Mannen kjemper for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre luftambulanser, et redningshelikopter, fire ambulanser og flere brannbiler ble i ettermiddag sendt til stedet etter en voldsom kollisjon på Fretheimsbrua på E16 ved Flåm.

- Det var en trailer og to biler involvert i ulykka, sier Terje Gjertsen, jourhavende jurist i Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no. 

Sju personer var involvert i ulykka. En av dem er erklært død.

- I tillegg er to alvorlig skadet, en er lettere skadet, mens de tre andre tilsynelatende ikke har blitt skadet, sier Gjertsen.

Kvinnen som omkom var i 60-årene. Hun var  passasjer i den ene personbilen.  

Mannen hennes var fører av bilen. Han kjemper nå for livet ved Haukeland universitetssykehus

- Det er for tidlig å si noe om årsaken, men det er glatte veier og det kan være en medvirkende årsak, sier Gjertsen.

Den svært alvorlige trafikkulykken førte ifølge Sogn Avis til at beredskapen ble økt på både Haukeland universitetssykehus, Førde sentralsykehus og Lærdal sykehus. 

Politiet fikk melding om ulykken i 13.50-tida.

SVÆRT GLATT: Det ble satt i gang en stor redningsoperasjon etter den voldsomme trafikkulykken på brua like før en avkjøring fra E16 til Flåm. MMS-foto: ARNE VEUM
SVÆRT GLATT: Det ble satt i gang en stor redningsoperasjon etter den voldsomme trafikkulykken på brua like før en avkjøring fra E16 til Flåm. MMS-foto: ARNE VEUM Vis mer

- Alt tilgjengelig hjelpemannskap er på vei. Politi, brannbil, lege og luftambulanse, sa operasjonsleder Arild Stokkereit i Sogn og Fjordane politidistrikt til Bt.no like etter kollisjonen.

Øyenvitner forteller til NRK Sogn og Fjordane at traileren skal ha fått sleng på seg på det svært glatte føret på brua, og at de to personbilene kom i klem mellom traileren og autovernet.

De to personbilene er totalvrak, og førerhuset på traileren er vridd og har store skader.

Europaveien er stengt i begge retninger på det kaotiske ulykkesstedet.

Dagbladet.no kommer med mer.

Kvinne drept i ulykke