Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne drepte 43 i Bagdad

To selvmordsbombere angrep markeder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To kvinnelige selvmordsbombere sprengte seg selv på to markeder i Bagdad sentrum i morges.

Irakisk politi forteller at minst 43 sivile irakere ble drept og 85 mennesker såret av bombeeksplosjonen på Ghazilmarkedet i sentrum av Bagdad. Angrepet er det verste i hovedstaden siden april 2007.

Bare tjue minutter tidligere sprengte en annen selvmordsbomber seg i lufta på et marked sørvest i Bagdad. Minst åtte personer ble drept og 14 skadd, melder AP.

- Dette er en katastrofe

I begge eksplosjonene var kvinnene kledd med vester fulle av eksplosiver, sier Qasim Atta, talsmann for Bagdads sikkerhetsstyrker.

Politi og ambulansepersonell lastet de omkomne ombord i pickup-biler. En talsmann for Kindi-sykehuset i Bagdad sier at mer enn 30 lik har blitt fraktet dit.

- Dette er en katastrofe. Det er for mange lik til å telle dem, sier han til BBC.

Frykter for sikkerheten

MANGE OFRE: To soldater går forbi en oppsamling av sandalene til mange av ofrene i dagens bombeangrep på markedet i Bagdad. Foto: Scanpix
MANGE OFRE: To soldater går forbi en oppsamling av sandalene til mange av ofrene i dagens bombeangrep på markedet i Bagdad. Foto: Scanpix Vis mer

Ghazil-markedet har igjen blitt et populært sted å handle etter at sikkerheten i Bagdad har blitt bedre den siste tiden. I november døde 15 personer etter at en bombe skjult i en kasse med fugler eksploderte. Det amerikanske forsvaret mener Shiamuslimer sto bak denne bomben.

Det fryktes nå at den skjøre stabiliteten i Bagdad nå vil slå sprekker.  

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media