Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kvinne drepte nevøen sin ved å kaste ham fra taket på en bygning

Nå venter dødsstraff.

DØDSSTRAFF: Kina er det landet i verden som henretter flest mennesker årlig. Markøren på kartet viser byen Zhanjian. Foto: Google Maps
DØDSSTRAFF: Kina er det landet i verden som henretter flest mennesker årlig. Markøren på kartet viser byen Zhanjian. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne som truet med å hoppe fra en ni etasjer høy bygning i byen Zhanjiang sør i Kina, ble reddet i siste liten før hun rakk å hoppe.

Familie, venner og politiet ble redningsmennene, men lykken ble kortvarig.

Nå risikerer kvinnen dødsstraff.

Det de ikke visste var at kvinnen hadde kastet sin fire å gamle nevø fra taket noen timer tidligere, skriver Daily Mail.

Familiestrid Ifølge lokale medier har hun innrømmet dette.

- Hun innrømmer å ha kastet den lille gutten fra taket. Hun vil nå bli dømt til dødsstraff, sier politiet til lokale medier ifølge Daily Mail.

Det skal ha vært en familiestrid som gjorde at kvinnen tok livet av sin nevø, skriver avisen videre.

Kvinnen skal ha hatt en krangel med hennes svigersøster, som er guttens mor, og skal ha drept gutten på grunn av dette.

Bruker dødsstraff aktivt Kina har høstet mye kritikk internasjonalt på grunn av deres dødsstraff-praksis.

Kina reduserte antallet forbrytelser som kan gi dødsstraff i fjor etter press fra landene som har kritisert kinesiske myndigheter for å ligge øverst på den lite flatterende statistikken av å gjennomføre flest henrettelser.

Kina henretter flest mennesker i verden årlig.

Antallet redusert I fjor kom en rekke nye lover i landet. En av endringene innebar at antall forbrytelser som kunne føre til dødsstraff ble redusert fra 68 til 55, skriver avisa China Daily.

Noen av de forbrytelser som nå gir mildere straff er smugling av religiøse relikvier, metaller og dyr. Også det å handle med falske penger, noe svindel og forfalskning og plyndring av antikviteter vil føre til mildere straffer.

Mildere straffer En kinesisk domstol dømte mandag Gu Kailai til betinget dødsstraff med to års prøvetid for å ha drept den britiske forretningsmannen Neil Heywood, opplyser vitner i rettssalen.

Dette kan tyde på at Kina faktisk prøver å unngå for mye bruk av dødsstraff.

Dommen innebærer at Gu trolig må tilbringe resten av livet i fengsel så lenge hun ikke begår nye lovbrudd de neste to årene. Det skjer ved at dødsdommen omgjøres til livstid i fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media