Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne dyttet inn i egen leilighet og voldtatt

Mannen (24) dømt til tre og et halvt års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24 år gammel mann ble i Bergen tingrett i går dømt til tre og et halvt års fengsel for en voldtekt av en kvinne i hennes egen leilighet i Bergen i fjor sommer.

Kvinnen i 30-åra var på vei hjem fra nachspiel i Bergen i firetida en augustnatt i fjor da hun merket at det var en mannsperson i nærheten. Da hun låste opp ytterdøra gikk mannen inn sammen med henne.

Kvinnen skal ha sagt i fra at hun ikke ville ha med seg noen hjem, og bedt mannen om å gå. Mannen skal deretter ha forlatt huset.

Dyttet inn og voldtatt Så oppdaget kvinnen at hun manglet mobiltelefonen sin. Kvinen åpnet ytterdøren igjen og ropte at hun ville ha tilbake telefonen. Mannen kom tilbake og ga telefonen tilbake. Mannen kom seg igjen inn i bygget.

Kvinnen løp opp trappene og håpet at mannen ikke kom etter.

Ifølge dommen skal hun ha merket at han var rett bak henne da hun hadde låst opp døren, og skal ha skubbet henne inn i leiligheten.

Mannen skal deretter ha kledd av kvinnen og voldtatt kvinnen på sofaen.  

Låste seg inne på do Kvinnen har forklart at hun prøvde å forhindre det, og at hun skal ha sagt i fra at hun ikke ønsket å ha frivillig sex med ham.

Ifølge kvinnen spurte mannen «why not?», og holdt henne hardt rundt overarmene.

Rett etter voldtekten gikk kvinnen på toalettet og låste døra. Mannen skal ha banket på døren og forsøkt å dirke opp låsen, ifølge kvinnens forklaring.

Da dette ikke lyktes, skal mannen ha stjålet mobiltelefon, datamaskin, annen elektronikk og smykker fra kvinnen.

Motstridende forklaringer I dommen framkommer det at mannen har en helt motstridende forklaring til hendelsesforløpet, men retten har festet lit til kvinnens versjon blant annet på grunn av tekniske funn på åstedet.

Mannen er også dømt for å ha stjålet en rekke eiendeler, i tillegg til brudd på narkotikalovgivningen. 24-åringen erkjente straffskyld for tyveri- og narkotikapunktene, mens han nektet for voldtekten.

Mannen er også dømt til å betale kvinnen 125 000 kroner i erstatning.