FALT 30-35 METER: En italiensk kvinne (52) falt fra tiende dekk på turistskipet Costa Fortuna søndag ettermiddag. Hun falt 30-35 meter ned i Sognefjorden. Hun er kritisk skadd. Foto: Arne Veum/NTB scanpix
FALT 30-35 METER: En italiensk kvinne (52) falt fra tiende dekk på turistskipet Costa Fortuna søndag ettermiddag. Hun falt 30-35 meter ned i Sognefjorden. Hun er kritisk skadd. Foto: Arne Veum/NTB scanpixVis mer

Kvinne falt fra skip i Flåm

Falt 30-35 meter ned i vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne falt fra turistskipet Costa Fortuna i ettermiddag.

Politiet gikk først ut med en melding om at det hadde skjedd en voldsepisode i forkant av fallet, men gikk seinere ut og sa at det ikke var tilfelle.

- Vi har kommet fram til at det ikke er noe straffbart som har skjedd ombord på skipet. Det er tragisk hendelse, sier Trond Hatlenes, operasjonsleder i Sogn og Fjordane-politidistrikt til Dagbladet.

Han vil ikke utdype hva som skjedde før kvinnen falt i vannet.

Falt 30 meter Politiet skriver på Twitter at kvinnen falt 30-35 meter ned i sjøen.

Kvinnen er 52 år gammel, og er italiensk.

Ifølge Haukeland sykehus er kvinna kritisk skadd.

Da Dagbladet var i kontakt med sykehuset like før klokka 21.00 fortalte de at kvinna hadde ankommet sykehuset, og var til behandling.

- Bevisstløs Havnesjef John Erik Johnsen sier til Dagbladet at de ble påkalt av skipet, og bedt om bistand.

- Vi ble kalt opp, og fortalt at det var en person som hadde falt over bord. Vi tok ut redningsbåten vår, og fikk først personen ombord i båten vår for så å få personen inn i skipet igjen, sier han.

Der ble kvinnen behandlet av skipets lege, før hun ble hentet av helikopter og fraktet til Haukeland sykehus.

- Hun lå i vannet i to, tre minutter. Hun var bevisstløs da hun ble tatt hånd om, men hun levde, sier han.

Havnesjefen forteller også at det var mange forskjellige nasjonaliteter ombord på skipet, men at flesteparten er europeiske.

Costa Fortuna har 13 dekk og en kapasitet på 2720 passasjerer. Kvinna falt fra tiende dekk.

Skipet er på rundreise i Norge, og startet i Amsterdam mandag. Det har tidligere besøkt Bergen, Hellesylt, Geiranger, Åndalsnes og Olden, og skal returnere til Amsterdam via Stavanger, ifølge NTB.