TROLLTUNGA: Trolltunga er en av Norges store turistmagneter. Lørdag kveld ramlet en utenlandsk statsborger fra fjellformasjonen. Foto: Helge Sunde / Samfoto
TROLLTUNGA: Trolltunga er en av Norges store turistmagneter. Lørdag kveld ramlet en utenlandsk statsborger fra fjellformasjonen. Foto: Helge Sunde / SamfotoVis mer

Kvinne falt i døden fra Trolltunga

Var del av et reisefølge på 30 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person falt lørdag kveld fra Trolltunga i Hordaland.

Det melder Bergens Tidende

- Vi har nylig fått bekreftet at det har vært en fallulykke der oppe. Det var et følge på tre personer. Helikopteret er på vei ned med de to andre, som vil bli tatt hånd om av politi, sa operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Morten Kronen til Dagbladet like etter midnatt.

Ikke mobildekning Første melding om fallet kom rundt 19.30, men mangel på mobildekning gjorde kommunikasjonen utfordrende.

- Det var problemer med å finne ut hva som faktisk hadde skjedd. Det er null dekning der. Vi fikk verifisert at et menneske hadde falt utfor like etter midnatt, sier operasjonslederen tidlig søndag morgen.

Halv to i natt ble det gjort et funn av en omkommet person.  

- Vi har funnet en død person, som har falt cirka 200-300 meter ned. Vedkommende har ikke vært helt ute på tuppen, men har kommet ut på selve Trolltunga. Like etter falt hun ned fra den ene siden.

Det karakteristiske fjellpartiet Trolltunga ligger rundt 1100 meter over havet og stikker ut omtrent 700 meter over Ringedalsvatnet. Det er 200-300 hundre meter fritt fall der personen falt, skriver NTB.

Vitne til fallet Kvinnen skal ha tilhørt et reisefølge på 30 personer. Politiet vil ta kontakt med disse på søndag og et kriseteam i Odda står parat til å følge opp turistene. 

- Det skal ha vært et vitne til fallet. De to som befant seg der oppe har ikke sett hendelsen, de har bare hørt et skrik og oppdaget at personen forsvant. 

Det er ikke foretatt noen sikker identifikasjon av kvinnen ennå, og Kronen ønsker derfor ikke å gå ut med kvinnens nasjonalitet.

- Det er helt på det rene at det er en utenlandsk statsborger. Vi vil jobbe videre med identifikasjon på søndag.