«Norwegian Epic»:

Kvinne falt over bord fra cruiseskip

En 63 år gammel koreansk kvinne forsvant tidlig lørdag etter å ha falt over bord fra et cruiseskip i Middelhavet. Søket er nå avblåst – uten funn.

«NORWEGIAN EPIC»: En kvinne falt lørdag over bord fra cruiseskipet til det tidligere norskeide rederiet Norwegian Cruise Line. Foto: Don Emmert / AFP
«NORWEGIAN EPIC»: En kvinne falt lørdag over bord fra cruiseskipet til det tidligere norskeide rederiet Norwegian Cruise Line. Foto: Don Emmert / AFPVis mer

Det bekrefter en talsmann for Norwegian Cruise Lines overfor Sky News.

- Tidlig om morgenen den 8. juni, falt en kvinnelig passasjer over bord mens skipet seilte fra Cannes i Frankrike til Palma de Mallorca i Spania, skriver cruiserederiet i en pressemelding på deres egen Twitter-profil søndag ettermiddag.

Etter at hendelsen ble kjent, ble myndighetene i landet, i lag med søk- og redningstjenester, raskt varslet og koblet inn.

- Men søket har nå blitt avblåst, og dessverre er ikke passasjeren blitt funnet, heter det i pressemeldingen.

De legger til at tanker og bønner går til kvinnens familie og pårørende, i det som blir omtalt som «en vanskelig tid».

- Til slutt ga alle opp

På grunn av søket ble skipets planlagte stopp ved Palma de Mallorca, kansellert. Skipet skal være på vei tilbake til Barcelona søndag ettermiddag, som planlagt.

Ifølge The Sun skal Claire Murphy, en av passasjerene om bord, sammen med flere andre, ha blitt spurt om hjelp av besetningen til å se etter den savnede.

- De spurte alle om bord om hjelp til å se etter kvinnen. Mange av oss så ut gjennom vinduene, eller var på dekk og så ut over kanten på skipet – men ingen så tegn til henne, sa hun til avisa, og la til:

- Vi var bokstavelig talt midt i Middelhavet, det var sterk vind og veldig «ruglete».

The Sun skriver videre at et helikopter ble sendt ut for å bidra etter et par timer, men fløy av gårde etter kort tid. «Til slutt ga alle opp», sier en kilde til avisa.

Tidligere norskeid

Ifølge ABC News, var det kvinnens ektemann som meldte henne savnet. Han skal ha våknet opp i kabinen, og registrert at hun ikke var der.

Nyhetskanalen siterer Migual Chicon, leder for den lokale maritime søk- og redningstjenesten, som sier at besetningen deretter gikk over overvåkningsmateriale, og kunne bekrefte at kvinnen hadde falt over bord.

Nyhetsbyrået AP har forsøkt å komme i kontakt med cruiserederiet, men har ikke lykkes i å få en ytterligere kommentar til hendelsen.

MS «Norwegian Epic», cruiseskipet kvinnen falt fra, er ett av cruiserederiet Norwegian Cruise Lines største skip, og blir beskrevet som en flytende kombinasjon av luksushotell, fornøyelsessted og aktivitetspark.

Rederiets flåte består av elleve skip, og var tidligere norskeid, da det i 1966 ble grunnlagt av Knut Utstein Kloster og Ted Arison som Norwegian Caribbean Lines.