Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne fant død hund bundet til tre

Politiet etterforsker saken og ber om tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundekadaveret ble funnet rundt 100 meter fra veien på strekningen mellom Kroktjønn og Langen i Seljord i Telemark.

Kvinnen som fant hunden sier til lokalavisa Kanalen, som kommer ut i Ulefoss, at hun ikke vet hvor lenge hunden har ligget der.

- Jeg kunne ikke se noen hodeskader så den var neppe skutt, sier hun.

Dyret var delvis spist på, slik at det ikke var stort mer enn bein og litt skinn igjen.

- Den har vesentlig sort pels med litt brunt i, og det er en ganske liten hund, jeg kan tippe på maks 10-12 kilo. Uten å være sikker, synes jeg det kan ligne en dachs, opplyser hun.

Hunden hadde ikke halsbånd, men hadde bare selve snora i løkke rundt halsen.

- Jeg kan ikke skjønne at noen kan gjøre noe sånt mot et dyr. Jeg var lei meg og forbanna da jeg kom hjem, forteller hun.

Lensmannen i Nome, Svein Olav Grini, vil ikke konkludere med at det har foregått dyremishandling, men håper noen vet mer om hva som har skjedd. Han ber de som måtte ha hørt eller sett noe om å ta kontakt.

- Vi vet foreløpig ikke hva som ligger bak dette, eller om det er gjort med overlegg. Forhåpentligvis er ikke dette gjort med vilje. Uansett håper vi noen sitter på opplysninger som kan kaste lys over saken, sier Grini til Kanalen.

(NTB)